Social 11 Mai 2022 09:54 de Clara Vacaru
O educatoare din Piteşti este acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii de grădiniţă aflaţi în îngrijirea ei. Femeia, în vârstă de 44 de ani, se află acum sub control judiciar şi riscă, pe lângă sancţiuni şi desfacerea contractului de muncă. 

Totul a ieșit la iveală când un părinte a observat vânătăi pe trupul copilului. Bărbatul a anunțat imediat conducerea grădiniței și a depus plângere.

”Acuza dureri în jurul zonei intime. Soţia când s-a uitat, a sesizat o vânătaie. A întrebat-o ce s-a întâmplat şi a zis că a lovit-o doamna. A lovit-o de oliţă, a luat-o şi a trântit-o pe oliţă”, a spus tatăl fetiței, potrivit observatornews.ro.

Femeia ar fi forțat fetița, în vârstă de 3 ani, să stea pe oliță și ar fi bruscat-o până când olița s-a rupt.

Ulterior acestei întâmplări, și alți părinți s-au plâns de același lucru.

Educatoarea a fost reținută și se află acum sub control judiciar

Grădiniţa a deschis propria anchetă disciplinară, iar poliţia o cercetează pe educatoare pentru purtare abuzivă.

Educatoarea a fost reţinută timp de opt ore, după care a fost plasată sub control judiciar. Până la finalizarea anchetei aceasta nu-şi mai poate exercita meseria. Dacă va fi găsită vinovată, femeia își va pierde slujba.

Pe timpul controlului judiciar, femeia „trebuie să respecte şi obligaţia de a nu exercita profesia de educator puericultor şi să nu desfăşoare vreo activitate care implică controlul direct şi sistematic cu persoane minore”, scrie g4media.ro.

Educatoarea neagă toate acuzațiile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.