Curtea de Apel Brasov a amanat luni, pana in 25 ianuarie, judecarea dosarului in care presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia solicita revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru imobilul cumparat de acestia in centrul Sibiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In 12 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care il cumparasera in centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Brasov a mentinut atunci o decizie data in 2014 de Tribunalul Brasov, care anula un contract de vanzare-cumparare incheiat intre Klaus Iohannis, sotia acestuia, Carmen Iohannis, soacra presedintelui si mostenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Decizia Curtii de Apel Brasov este irevocabila, insa presedintele Klaus Iohannis declara atunci ca solutia instantei il "nemultumeste" si ca, impreuna cu avocatii sai, cauta modalitati de a contesta hotararea.

In 27 noiembrie 2015, la Curtea de Apel Brasov a fost inregistrat dosarul care are ca obiect "anulare act", dupa ce avocatii presedintelui au formulat o contestatie in anulare, prin care cer revizuirea deciziei din 12 noiembrie.

Luni, la primul termen de judecata, instanta brasoveana a amanat judecarea cauzei pana la 25 ianuarie. "Avand in vedere lipsa de procedura cu intimata Bastea Rodica si pentru a se depune la dosar motivele contestatiei in anulare, amana judecarea cauzei la 25.01.2016", a stabilit instanta.

Potrivit presei locale din Sibiu, istoria imobilului respectiv si a proceselor care s-au iscat in jurul lui este indelungata. Casa, care are peste 150 de metri patrati si in care functioneaza o banca si mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judetul Sibiu. La moartea celor doi soti, din cauza faptului ca nu aveau mostenitori, imobilul a intrat in posesia statului roman si a fost cumparat de chiriasi, atunci cand acest lucru a fost posibil.

Ulterior, in instanta, un barbat pe nume Nicolae Bastea a aratat ca este nepot al fostilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vanzare-cumparare ale chiriasilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietara a imobilului dupa ce a cumparat partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea.

Nemultumiti de aceasta stare de fapt, fostii chiriasi au deschis o serie de procese si au depus plangeri in urma carora s-a initiat si o cercetare penala pentru stabilirea modului in care Nicolae Bastea a obtinut certificatul de mostenitor.
Cercetarea a ramas insa fara urmari, procurorii stabilind ca nu se impune inceperea urmaririi penale, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Procesele civile intentate s-au mutat la diverse instante, care au dat diferite solutii de-a lungul anilor. Toate partile implicate au recurs la diferite cai de atac, astfel ca procesele au continuat.

In 16 mai 2014, Tribunalul Brasov constata "nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu - n.r.) incheiat intre paratii Bastea Ioan - decedat (mostenitor al lui Nicolae Bastea - n.r.), mostenitor fiind Bastea Rodica, in calitate de vanzator, si Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner, in calitate de cumparatori", din cauza neclaritatii certificatului de mostenitor al lui Nicolae Bastea.

Sotii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Brasov la Curtea de Apel Brasov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinta data de Tribunal a fost mentinuta.

Citeste si:
Cioloș: Criza se prelungește, pentru că moțiunea de cenzură a fost...
Cioloș: Criza se prelungește,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.