Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri că actuala criză politică se prelungeşte pentru că moţiunea de cenzură care a fost depusă la începutul lunii septembrie a fost amânată de PNL "în cârdăşie cu PSD" aproape o lună.

"Criza se prelungeşte pentru că, pe de-o parte, moţiunea de cenzură a fost depusă la începutul lui septembrie şi ea a fost amânată de PNL în cârdăşie cu PSD aproape o lună de zile pe tot felul de tertipuri procedurale, şi de asta moţiunea nu a putut fi votată decât la începutul lui octombrie, în loc să fi clarificat lucrurile de când moţiunea a fost depusă, conform procedurilor constituţionale şi astăzi am fi avut deja o soluţie. Deja a fost întârziat procesul din cauza faptului că această moţiune a fost întârziată", a spus Cioloş la Digi 24.

El a adăugat că în acest moment PNL s-a "aliniat" în spatele lui Florin Cîţu.

"Florin Cîţu tocmai a pierdut cu brio o susţinere în Parlament, cu un vot care a fost foarte clar şi cred că ăsta e un mesaj important, dincolo de ce crede populaţia, nu intru aici, asta e zona analiştilor, dar vorbesc de un Parlament ales democratic, deci tocmai a pierdut masiv o susţinere şi în continuare are pretenţia să formeze un guvern. Bun! Să formeze un guvern! Noi am spus de la început, dacă Florin Cîţu şi PNL vor să formeze un guvern cu Florin Cîţu, dacă constituţional lucrul ăsta e posibil, după ce tocmai a picat în Parlament cu o majoritate puternică împotrivă, dacă asta e singura soluţie pe care PNL o oferă, evident că aici nu suntem aliniaţi. În rest, pe program, pe măsurile care trebuie luate, cred că ne putem alinia relativ uşor", a afirmat Cioloş. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.