Doi dintre patronii clubului Colectiv, Paul Gancea si Costin Mincu, vor fi eliberati din arest preventiv si plasati in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, luni, sa le inlocuiasca masurile preventive, in dosarul in care sunt acuzati de ucidere din culpa.

Tribunalul Bucuresti a admis contestatiile formulate de Paul Gancea si Costin Mincu si a decis inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu.

Cei doi patroni ai clubului Colectiv au formulat contestatia la Tribunalul Bucuresti dupa ce Judecatoria Sectorului 4 le-a respins, in 14 decembrie, cererile de inlocuire a masurii preventive, ei fiind in arest preventiv din 3 noiembrie, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie, soldat cu 62 de morti si aproximativ o suta de raniti.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva, Paul Gancea si Costin Mincu urmand sa plece la locuintele lor dupa ce decizia instantei va fi comunicata Arestului Politiei Capitalei.

Cel de-al treilea patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu, a formulat separat cerere de inlocuire a masurii arestului preventiv, care va fi luata luni in discutie la Judecatoria Sectorului 4.

Potrivit procurorilor PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Citeste si:
Doi ani de la Colectiv: "E timpul sa ne trezim cu totii"
Doi ani de la Colectiv: "E...

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni ai clubului.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. Aproape 150 de raniti au fost internati atunci in spitale din Capitala, iar 39 dintre acestia au fost transferati in spitale din strainatate. Dintre persoanele internate, 35 au murit, 24 in tara si 11 in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.