Costin Berevoianu, Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu, suspecti in dosarul de coruptie in care este implicata compania Apa Nova Bucuresti, raman sub control judiciar, Curtea de Apel Ploiesti respingand contestatia procurorilor DNA Ploiesti care cerusera arestarea preventiva a celor trei suspecti.

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au respins, miercuri, ca nefondata contestatia procurorilor DNA Ploiesti si au dispus ca cei trei suspecti din dosarul de coruptie in care este implicata compania Apa Nova Bucuresti sa ramana sub control judiciar, asa cum a decis Tribunalul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti de a-i lasa in libertate sub control judiciar pe Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, pe fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si pe omul de afaceri Ovidiu Semenescu este definitiva.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost retinuti, joia trecuta, de DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este vizata compania Apa Nova, ulterior fiind pusi sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Joi, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate. Vineri, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploiesti, care are contract cu autoritatile din municipiu.

Potrivit DNA Ploiesti, Semenescu, administrator al unor societati comerciale si reprezentant neoficial al unui grup de firme strain din care face parte si SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost retinut pentru doua infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de cumparare de influenta.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar in alta cauza, si Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei in perioada 2008-2015, au fost retinuti pentru trafic de influenta.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Procurorii arata ca, in perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu si Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.

Marti, la DNA Ploiesti au fost audiati ca martori in acest dosar directorul executiv al companiei Apa Nova Bucuresti, Mihai Savin, care se ocupa de achizitiile publice in cadrul companiei, directorii adjuncti Madalin Mihailovici, care se ocupa de Departamentul Transport Ape Uzate, Caseta si Statia de Epurare Glina, Giovana Soare, care raspunde de Departamentul Operational si de cel de Resurse Umane din companie, si directorul financiar-contabil Irina Munteanu.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Procurorii anticoruptie l-au audiat tot ca martor in acelasi dosar pe fostul director al Politiei locale Ploiesti Cristinel Toader, arestat preventiv din 7 august pentru fapte de coruptie. Cristinel Toader este acuzat de santaj, folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.