Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Alexandru Baloi, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, dupa ce in 26 august a fost prins in flagrant cand lua bani de la un om de afaceri.

Procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA l-au trimis in judecata pe managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Alexandru Baloi, pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada aprilie 2014 - iulie 2015, Ion Alexandru Baloi, in calitate de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, a primit in mod repetat de la un om de afaceri, care l-a denuntat, sume de bani reprezentand aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia, in baza unui contract de servicii incheiat cu Spitalul de Urgenta Ploiesti, cea mai mare unitate sanitara din judetul Prahova, aflata in administrarea Consiliului Judetean Prahova.

Conform anchetatorilor, managerul spitalului ”a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor”.

Procurorii DNA sustin ca foloasele necuvenite primite de Alexandru Baloi in perioada mentionata sunt in suma totala de 6.500 de lei, bani care au fost remisi in trei transe, ”ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii omului de afaceri, atat din punct de vedere al datei cat si al procentajului - circa 20% din valoarea facturilor achitate”.

Alexandru Baloi a fost prins in flagrant, in 26 august 2015, in timp ce primea de la martorul denuntator suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale, se precizeaza in comunicatul DNA. La aceeasi data, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 3.000 de lei.

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile apartinand lui Baloi, scrie MEDIAFAX.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucuresti procurorii formuland propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Directorul Spitalului Judetean Ploiesti, Ion-Alexandru Baloi, a fost arestat preventiv, in 27 august, de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, in forma continuata, pentru decontarea unor lucrari efectuate la spital de o firma.

Alexandru Baloi, care este de profesie medic, ocupa functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti din martie 2014. Anterior, el a condus Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova si a fost si director al Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.