Sindicatele protesteaza fata de inexistenta contractelor colective de munca la CFR, CFR Marfa si CFR Calatori si solicita cresterea salariilor cu 10 la suta, precum si acordarea de tichete de masa si de vacanta, amenintand cu declansarea grevei generale din 1 octombrie.

Organizatiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar anunta ca s-au intalnit, joi, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentantii conducerilor Companiei Nationale CFR SA, CFR Marfa SA si CFR Calatori SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor.

Sindicatele au protestat fata de inexistenta, in prezent, a contractelor colective de munca la cele trei societati si au solicitat ca viitoarele contracte, care urmeaza a fi incheiate, sa prevada o crestere salariala de minimum 10%, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare din luna si acoperirea nevoilor de personal, astfel incat salariatii sa nu mai fie nevoiti sa faca ore suplimentare.

De asemenea, organizatiile sindicale au insistat ca in viitoarele contracte colective de munca sa fie prevazute si vouchere de vacanta pentru salariati, incepand de la data de 1 ianuarie 2016.

Conducerile organizatiilor sindicale au cerut celor trei societati de cale ferata ca incheierea contractelor colective de munca sa fie finalizata cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii septembrie 2015.

Administratiile societatilor CN CFR, CFR Marfa si CFR Calatori s-au aratat deschise fata de doleantele si propunerile organizatiilor sindicale si au primit ca sarcina din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca pana la data de 10 septembrie 2015 sa faca propuneri concrete in sensul solutionarii cererilor formulate, scrie MEDIAFAX.

Sindicatele au avertizat ca daca administratiile celor trei societati nu vor da curs solicitarilor lor pana la sfirsitul lunii septembrie, vor declansa greva generala incepand cu 1 octombrie 2015.

Organizatiile sindicale care sustin acest demers sunt: Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial, Federatia Nationala Drum de Fier, Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Federatia Nationala ELCATEL, Federatia Sindicatelor Ramurii Vagoane si Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari.

Citeste si:
Sindicaliștii de la Metrorex protestează la sediul Ministerului...
Sindicaliștii de la Metrorex...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.