Social 6 Iunie 2015 13:40
Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, sambata, referitor la faptul ca Victor Ponta este urmarit penal, ca a fost surprins de acuzatiile aduse sefului Executivului, el adaugand, insa, premierul nu ar trebui sa isi prezinte demisia.

"Am fost surprins de acuzatiile aduse premierului. Totodata, am constatat ca prim-ministrul s-a prezentat, atunci cand a fost citat, ca oricare alt cetatean, ceea ce arata foarte clar ca in Romania nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justitiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucuresti.

Referitor la faptul ca premierul a fost citat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in aceeasi zi in care a fost depusa motiunea de cenzura de catre PNL, Robert Cazanciuc a subliniat ca procurorii nu actioneaza in functie de evenimentele publice, insa ei sunt permanent conectati la viata publica, scrie MEDIAFAX.

"Procurorii categoric nu isi fac planul de actiune intr-un dosar in functie de toate evenimentele zilnice. Pe de alta parte, ca magistrati, ca oameni ai societatii, ei sunt conectati la viata publica. Faptul ca procurorii se pot autosesiza inseamna ca sunt conectati la viata publica. Faptul ca judecatorii si procurorii fac sesizari la CSM ori de cate ori sunt afirmatii nepotrivite in spatiul public, inseamna ca sunt conectati la viata publica", a adaugat ministrul Justitiei.

Intrebat daca premierul ar trebui sa demisioneze, ministrul Justitiei a raspuns: "Nu, categoric, nu". Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.