Stii de unde provine expresia "cei sapte ani de acasa" si la ce se refera ea? Este timpul sa afli ce sunt cei sapte ani de acasa, de ce neaparat sapte si care este importanta lor in dezvoltarea copilului!

Cei sapte ani de acasa sunt invocati adesea, in conversatiile celor mari. Din pacate, in prezent sunt pomeniti mai des atunci cand cine ii aduce in discutie este de parere ca....lipsesc.

In prezent, atunci cand se aminteste de cei sapte ani de acasa, referirea este in general insotita de aprecieri despre cat de bine sau prost crescut este un copil.

Desigur ca buna sau proasta crestere tin aproape intotdeauna exclusiv de imaginea adultului respectiv in legatura cu ce inseamna un copil „cuminte” sau „politicos” sau „care nu deranjeaza”.

Insa sintagma ascunde de fapt niste adevaruri asupra carora psihologii au cazut de acord si care sunt mult mai importante decat cumintenia unui copil de nici sapte ani.

Ce sa il inveti pe copil in cei sapte ani de acasa?

Desi modelarea caracterului copilului nu mai este exclusiv responsabilitatea familiei in primii 7 ani de viata, ea joaca totusi rolul fundamental in ceea ce priveste adultul care se pregateste sa devina.

De aceea, psihologii considera ca este esential ca familia sa petreaca cat mai mult timp impreuna cu copilul si prin asta intelegem timp de calitate, in care copilul si nevoile sale sa fie in centrul atentiei.

Copilul trebuie in primul rand sa stie ca este iubit si respectat. Ca nu trebuie sa merite iubirea parintilor sai si nu trebuie sa faca nimic ca sa o castige sau ca sa o pastreze. Ca iubirea adevarata este pur si simplu neconditionata.

Copilul trebuie sa invete sa se iubeasca pe sine, pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce cei din jur vor sa il faca sa devina.
Regulile de convietuire sociala vor fi deprinse incet incet de catre copil, prin expunerea zilnica si inevitabila la rigorile si cerintele mediului in care creste si se dezvolta. Politetea si bunele maniere se deprind, conform psihologilor, prin observarea exemplului pe care il dau adultii.

Citeste si:
Omnichannel: o abordare integrată pentru dezvoltarea magazinului...
Omnichannel: o abordare...

Citeste mai multe despre educatia copilului in Clubul bebelusilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.