Social 3 Martie 2015 13:52
Directorul general al Companiei Nationale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat din functie, marti, in urma unei intalniri cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, Moraru sustinand ca demisia sa nu are legatura cu discutiile avute cu ministrul si nici cu protestele minerilor de la Crucea.

Ioan Moraru a declarat ca a avut cu ministrul Energiei "o discutie foarte la obiect" pe problemele Companiei Nationale a Uraniului, iar la finalul intalnirii si-a depus demisia. El a sustinut ca demisia sa nu are legatura cu "discutia foarte corecta" pe care a avut-o cu ministrul si nici cu conflictul de munca de la Exploarea de uraniu de la Crucea.

"Motivele sunt personale si unilaterale" a spus Moraru, pentru MEDIAFAX.

El a mentionat ca a convenit cu ministrul ca pana la numirea unui nou director general sa gestioneze in continuare activitatea companiei.

Surse politice sustin ca in functia de director general al Companiei Nationale a Uraniului ar putea fi numit Constantin Harasim, fost subprefect al judetului Suceava, demisionar din PNL si sustinator PLR.

Aproximativ doua sute de mineri de la Exploatarea de uraniu Crucea sunt blocati in subteran de luni si ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi solutionate vor intra in greva foamei. Minerii sunt blocati in subteran atat in zona troitei din mina Crucea, care nu e in zona de exploatare, dar sunt si in mina Botusana, in zona de exploatare, in timp ce alti angajati protesteaza in apropierea atelierelor.

Minerii sustin ca asteapta ca pana la ora 14.00 sa li se rezolve solicitarile, respectiv ca ministrul sa respecte protocolul pe care l-a semnat cu ei in 30 ianuarie si care prevedea o noua baza de calcul al salariilor. Ei ameninta ca, in caz contrar, protestul se va radicaliza si vor intra in greva foamei, intentionand sa-si ia alaturi de ei, in subteran, sotiile sau copiii.

"Poate sa-l puna si pe Ponta director la companie. Daca nu ne dau cresterea salariala promisa prin protocol, nu intrerupem protestul. Nu se poate sa lucrezi in mina de uraniu cu 1.500 de lei pe luna", sustin protestatarii.

Directorul Companiei Nationale a Uraniului, Ioan Moraru, a mers, marti dimineata, la Ministerul Energiei, pentru o intalnire cu Andrei Gerea in care sa fie gasite solutii pentru incetarea conflictului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.