Universitatea Spiru Haret a implementat cu succes in ultimii 5 ani proiecte de peste 34 milioane de euro, fiind totodata si prima universitate din Romania care obtine logo-ul Excelenta Resurselor Umane in Cercetare, acordat de Comisia Europena.

Universitatea a fost implicata in mai multe proiecte de cercetare si dezvoltare, finantate de sistemele nationale de cercetare si de programe UE cum ar fi: COST, FP 7, TEMPUS si a implementat cu succes 28 de proiecte majore POSDRU.

O serie de proiecte demarate de institutie au avut drept obiective sprijinirea studentilor in vederea unei mai bune integrari pe piata fortei de munca, dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul populatiei de someri tineri si stimularea sprijinirii femeilor, oferind oportunitati egale pentru crearea si dezvoltarea afacerilor de succes.

Proiectul “62249 – CALITATE europeana in invatamantul superior”, cu un buget total de aproximativ 4.000.000 euro, vizeaza calitatea programelor academice universitare si postuniversitare. Obiectivul principal reprezinta dezvoltarea si implementarea unor strategii la nivel national pentru a asigura managementul calitatii proceselor educationale; toate programele de studii ale USH fiind evaluate si imbunatatite pe baza unui set de standarde de asigurare a calitatii si a criteriilor.

In luna decembrie 2011, Universitatea Spiru Haret a aderat, prin interemediul Institutului Central de Cercetare Stiintifica, la Carta Europeana a Cercetatorilor si la Codul de Conduita pentru Recrutarea Cercetatorilor.

Ca urmare a demersurilor Institutului Central de Cercetare Stiintifica, Universitatea Spiru Haret a finalizat Analiza interna privind aplicarea principiilor Cartei Europene a Cercetatorilor si a Codului de Conduita privind Recrutarea Cercetatorilor, precum si Strategia de Resurse Umane pentru Cercetatori la nivel institutional, a primit in data de 17.10.2013 din partea Comisiei Europene logo-ul “Excelenta Resurselor Umane in Cercetare”.

Universitatea Spiru Haret efectueaza cercetare in cinci domenii principale: stiinte sociale, economice, umaniste, arta & arhitectura, stiinta.
Raportul stiintific pentru anul 2013 este disponibil pe website-ul Institutului Central de Cercetare Stiintifica al Universitatii Spiru Haret.

Citeste si:
OMS sfătuiește Ucraina să distrugă agenții patogeni din...
OMS sfătuiește Ucraina să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.