Marian Capatana, judecat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat, alaturi de Mircea Basescu, ca ar fi luat mita de la familia lui Bercea Mondial, ar fi incalcat dispozitiile dispuse de instanta, Politia Constanta intrand in posesia unor imagini in care Capatana apare intr-un duty-free.

Curtea de Apel Constanta a dispus, in 26 noiembrie, inlocuirea arestului preventiv in cazul lui Mircea Basescu si Marian Capatana cu masura arestului la domiciliu, printre obligatiile pe care cei doi le au fiind si aceea de a nu parasi locuinta fara permisiunea instantei si de a se prezenta la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati.

Marian Capatana ar fi incalcat aceste dispozitii, fiind vazut in Portul Constanta vineri, cand a avut loc o noua infatisare in procesul care se judeca la Tribunalul Constanta. Astfel, Marian Capatana a fost surprins de camerele de luat vederi ale unui magazin duty-free din Portul Constanta, unde a mers dupa proces, impreuna cu o tanara, care si-a cumparat din acest magazin un parfum, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, Politia Constanta a intrat in posesia acestor imagini, iar reprezentantii institutiei si-au informat colegii din Olt, Marian Capatana avand arestul la domiciliu instituit la locuinta sa din comuna Draganesti din acest judet. Conform procedurilor, politistii din Olt trebuie sa informeze Tribunalul Constanta, care judeca dosarul privind mita pe care Mircea Basescu si Marian Capatana ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, iar magistratii vor trebui sa decida daca au fost incalcate obligatiile dispuse pe durata masurii arestului la domiciliu.

De altfel, aceste obligatii i-au fost aduse la cunostinta lui Marian Capatana, atragandu-i-se atentia ca in caz de incalcare a obligatiilor dispuse masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestului preventiv.

La temenul de vineri, Marian Capatana a cerut in instanta schimbarea adresei unde se afla in arest la domiciliu, de la Draganesti la Bucuresti, unde are inchiriat un apartament. Instanta a amanat pronuntarea pentru aceasta cerere pentru 10 decembrie.

Vineri, la Tribunalul Constanta a avut loc al doilea termen in procesul in care Mircea Basescu si Marian Capatana sunt judecati in dosarul privind mita de la familia lui Bercea Mondial. Atat Mircea Basescu, cat si Marian Capatana si-au mentinut declaratiile contradictorii facute in instanta la primul termen al procesului. Astfel, Mircea Basescu a sustinut ca nu a primit banii despre care se vorbeste in acest dosar, acestia fiind luati de Marian Capatana pentru a cumpara societatea Aversa, in timp ce Capatana a sustinut ca el ar fi fost doar intermediarul banilor dati de Bercea Mondial fratelui presedintelui.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

In 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.