Social 13 August 2014 19:03
Unul dintre avocatii lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, a declarat miercuri ca procurorii DNA au indisponibilizat sediul Antena 3, iar impotriva deciziei de executare a dispozitiilor din condamnarea din dosarul ICA a fost facuta contestatie la executare, la Tribunalul Bucuresti.

Maria Vasii si alti doi avocati ai lui Dan Voiculescu au fost miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a li se aduce la cunostinta ca a fost pus sub sechestru imobilului de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3.

Avocata Maria Vasii a declarat, la iesirea de la DNA, ca nu s-a procedat la indisponibilizarea bunurilor si ca s-a luat o singura masura de sechestru, cu privire la un bun.

Intrebata in legatura cu cladirea in care functioneaza Antena 3, Vasii a spus: "Este doar indisponibilizat, am promovat deja contestatie la executare, ea se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti. Pana la judecarea contestatiei la executare, apreciem ca un alt demers nu mai poate fi efectuat". Maria Vasii a aratat ca, in opinia apararii, "aceasta masura nu are un fundament legal" si a precizat ca indisponibilizarea prin notarea sechestrului este o simpla notare in cartea funciara, care interzice trimiterea drepturilor reale asupra acestei proprietati.

"Una din pozitiile noastre fata de masura sechestrului este aceea ca bunurile trebuiau evaluate si individualizate in teren, respectiv trebuiau luate taxele care greveaza acest imobil si trebuia ca aceste persoane sa fie introduse in procedura, iar aceasta procedura n-a fost urmata. Din punctul nostru de vedere, masura sechestrului despre care discutam astazi este doar o notare in cartea funciara a existentei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, si nu antreneaza alte consecinte juridice", a declarat Vasii.

Avocata a mai aratat ca, pana la acest moment, DNA nu a anuntat apararea in legatura cu niciun alt demers in legatura cu executarea laturii civile a sentintei Curtii de Apel Bucuresti din dosarul ICA, acesta fiind primul de acest gen.

Intrebata ce obligatii si sarcini i-ar reveni statului dupa o eventuala finalizare a procedurilor de sechestru, Maria Vasii a spus: "Nu vedem realizabila aceasta ipoteza. Statul nu poate merge mai departe pe procedura confiscarii, pentru ca aceasta procedura deocamdata nu are niciun fundament legal. Asistam la un prim act de indisponibilizare sub forma sechestrului. Pana la confiscare mai este un drum lung de parcurs si nu stim daca acesta va putea fi parcurs sau nu".

Citeste si:
Radu Tudor, dupa ce Antena 3 a prezentat imagini dintr-un joc: ”O...
Radu Tudor, dupa ce Antena 3...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.