Jurnalistul Radu Tudor a reactionat, pe Facebook, după de Antena 3 a prezentat pe post imagini dintr-un joc pe calculator ca fiind din razboiul din Ucraina. 

Jurnalistul Radu Tudor a avut o prima reacție, după ce Antena 3 a difuzat pe post imagini din jocul video Arma 3 si le-a prezentat ca fiind din razboiul din Ucraina.

Eroarea, spune el, este neintenționată și a fost facută din grabă. La momentul difuzării imaginilor cu pricina, Radu Tudor se afla și el in platoul Antena 3.

Radu Tudor: ”Numai cine nu muncește nu greșește”

Sub presiunea uriasa a evenimentelor, pe fondul cantitatii uriase de informatii si imagini, pot aparea si erori. Se intampla, este inevitabil.

Important este ca ele sa nu fie intentionate. Intr-un imens efort editorial, #Antena3 are transmisie live 24 din 24, considerand ca importanta momentului este cu totul exceptionala.

E razboi la frontierele tarii noastre. In 99,9% din sutele de ore de emisie, am transmis de pe frontul din Ucraina, din punctele noastre de frontiera, am stat cu refugiatii, i-am ajutat, am difuzat informatii bine verificate si analize precise din toata Europa si din SUA. 24 de ore pe zi, adica 1440 de minute.

Toti suntem obositi, dar foarte dornici sa difuzam adevarul non stop. E razboi langa noi si asta ne mobilizeaza fantastic.

A existat o greseala de 1 minut. Probabil sub 0,1% din efortul general. Exista persoane care se focuseaza doar pe acest 0,1% eroare neintentionata, ignorand efortul urias de 99,9%.

Este acuzata #Antena3 ca a difuzat un videoclip gresit. Din miile corecte difuzate. Numai cine nu munceste, nu greseste. Ne facem cu onestitate meseria si recunoastem atunci cand din 1440 minute pe zi, am gresit 1. Raman insa 1439 de minute pe zi muncite intens, fara cusur. Sunt convins ca oamenii de bun simt vad acest adevar, a scris el, potrivit paginademedia.ro.

Antena 3 a difuzat imagini dintr-un joc video pe calculator ca fiind din războiul Rusia-Ucraina

Imaginile prezentau un avion de război, atacat de un sistem antiaerian, care este lovit, la un moment dat, iar pilotul se catapultează. În studioul emisiunii „Sinteza zilei” erau jurnaliștii postului: Mihai Gâdea, Mircea Badea și Radu Tudor.

Citeste si:
Antena 3, amendată cu 20.000 de lei. Motivul sancțiunii postului TV
Antena 3 a fost sancționată...

Acestora li s-a alăturat și purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Constantin Spânu. Videoclipul, care a fost dat pe post de două ori, a fost comentat și în studio ca fiind real.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.