Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat, marţi, postul Antena 3 cu o amendă de 20.000 de lei din cauza neasigurării informării obiective a publicului, prin difuzarea unei serii de afirmaţii referitoare la vaccinul împotriva COVID-19 în cadrul ediţiei din 13 septembrie a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu.
 

Antena 3 a fost amendată cu 20.000 de lei. Motivul sancțiunii

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite şi a decis să sancţioneze postul Antena 3 cu amendă de 20.000 de lei pentru ediţia din 13 septembrie a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, precizează CNA.

Potrivit sursei citate, radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora "Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

O altă amendă aplicată postului de televiziune Antena 3

Totodată, au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual ("În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă").

În şedinţa CNA de joia trecută, Antena 3 a primit o amendă de 40.000 de lei pentru o altă ediţie a emisiunii "Subiectiv", din 20 iunie, în cadrul căreia au fost făcute afirmaţii antivacciniste, încălcându-se dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului, menționează Agerpres.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2021 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.