Social 25 Mai 2014 11:00
Barbatul care l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu, sambata, in Portul Constanta, a fost retinut de procurori, fiind acuzat de ultraj si loviri si alte violente.

Procurorii Parchetului Tribunalului Constanta au emis, sambata noapte, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu, in varsta de 39 de ani, din Constanta, sub acuzatiile de ultraj si loviri si alte violente.

Duminica, barbatul va fi dus in instanta cu propunerea de arestare preventiva, transmite MEDIAFAX.

Potrivit avocatului din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu, acesta a sustinut in fata anchetatorilor ca gestul sau, de a-l scuipa pe presedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

La iesirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnalistilor ca a fost deranjat de cantecele patriotice de la ceremonie, "cantate pentru Basescu". "Dupa ce a vandut flota vrea cantece patriotice?", a spus constanteanul.

Intrebat apoi daca regreta gestul facut, barbatul a raspuns: "Regret ca nu am emigrat din Romania, ca am fost fraier sa raman".

Barbatul, Adrian Zglobiu, care este somer si este din Constanta, l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu in momentul in care acesta a coborat de pe nava scoala "Mircea", la finalul vizitei facute la bordul vasului dupa ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc sambata in dana de pasageri a Portului Constanta.

Dupa ce a fost imobilizat de ofiterii SPP, barbatul care l-a scuipat pe presedinte a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar acestia l-au dus apoi la sediul Politiei Judetene Constanta. El a fost audiat de politisti si procurori timp de aproximativ doua ore, apoi a fost dus la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Constanta, pentru o evaluare psihologica. Dupa ce a fost evaluat de medici, Adrian Zglobiu a mers din nou la audieri, la Parchetul Tribunalului Constanta.

In acest caz, Politia a sesizat Parchetul Judecatoriei Constanta pentru infractiunea de ultraj.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata, in Portul Constanta, la ceremonia de intoarcere a navei scoala "Mircea" din voiajul anual de instructie. Seful statului a inmanat echipajului navei scoala "Mircea" Ordinul "Virtutea Maritima" - in grad de Ofiter, cu insemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar dupa ceremonie a facut o vizita la bordul navei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.