Manifestari religioase, cultural-artistice si sportive de amploare vor fi organizate de Pasti in 226 de locuri din Bucuresti si 36 de judete, la care vor participa aproximativ 320.000 de persoane, potrivit Politiei Romane.

In perioada sarbatorilor pascale, incepand de sambata si pana luni, peste 11.000 de politisti vor actiona zilnic pentru asigurarea ordinii si linistii publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a patrimoniului acestora, precum si pentru prevenirea oricaror fapte antisociale, arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Politistii vor fi prezenti in zona celor peste 18.400 de lacasurilor de cult, precum si in locurile unde se desfasoara manifestari cultural-artistice si sportive, cu ocazia Pastelui. Peste 4.600 de patrule de siguranta publica, dintre care 1.316 pedestre si 3.360 auto, vor actiona in perioada Pastelui, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

Politistii de la rutiera vor fi prezenti pe 340 de tronsoane de drumuri nationale si autostrazi, pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere. Acestia vor actiona zilnic, in medie, cu 726 de masini, dintre 404 au aparate radar.

Politistii de la transporturi vor patrula, in medie, pe 263 de trenuri de calatori, in principal pe rutele catre statiunile montane si litoral, precum si in aproape 300 de statii si triaje de cale ferata. Totodata, 29 de trenuri de marfa vor fi insotite, pe durata deplasarii, de politisti, iar acestia vor patrula in 12 aerogari internationale si nationale, precum si in 28 de porturi la Marea Neagra sau pe Dunare.

Din cei peste 11.000 de politisti care vor fi in misiuni in perioada Pastelui, 7.273 sunt de la ordine publica, 1.578 de la politia rutiera, aproape 600 de la politia transporturi si 871 de la investigatii criminale. Un Comitet Strategic de Monitorizare asigura managementul evenimentelor deosebite din domeniul ordinii publice, transportului si asistentei medicale de urgenta, cu ocazia sarbatorilor pascale si a mini-vacantei de 1 Mai.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Comitetul este coordonat de viceprim-ministrul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, si este format din ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si ministrul Transporturilor, Dan Sova. Acesta are in subordine o structura operativa din care fac parte secretarii de stat cu atributii din cele trei ministere si sefii inspectoratelor generale din MAI.

In acest an, ortodocsii si catolicii serbeaza impreuna Pastele, pe 20 aprilie.

In Capitala, slujba de Inviere de la Catedrala Patriarhala va fi oficiata sambata, la ora 24.00, de PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu un sobor de preoti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.