Cei mai multi romani se tem sa zboare cu avionul, care ocupa locul trei in preferintele de transport pentru vacantele in strainatate, dupa masina proprie si autocar, a declarat marti intr-o conferinta Cristian Pandel, proprietarul agentiei de turism Christian Tour.

"Cei mai multi turisti romani circula cu masina proprie. Pe locul doi sunt inca autocarele, iar avionul ocupa locul trei. Sunt inca foarte multi turisti romani carora le este teama sa zboare", a spus Pandel.

El crede ca piata zborurilor cu avionul in interes turistic, unde Romania ocupa un loc codas in Europa, va creste in urmatorii ani.

Christian Tour, a doua mare agentie de turism din Romania ca cifra de afaceri, dupa Perfect Tour, a incheiat anul trecut cu afaceri de 206 milioane de lei, in crestere cu 30% comparativ cu 2012. Firma a incheiat anult trecut cu un profit net de peste 3 milioane de lei, in crestere cu 50%.

"Nu avem niciun contract cu statul si niciun client care sa aiba mai mult de 1,5% din cifra noastra de afaceri", a afirmat Pandel.

Printre destinatiile favorite ale celor peste 150.000 de turisti care au calatorit cu Christian Tour se numara Grecia, Turcia si Spania. Agentia a avut anul trecut mai mult de 1.500 de agentii partenere si a promovat peste 2.500 de hoteluri si a operat 35 de zboruri charter saptamanale, scrie MEDIAFAX.

Pandel a mai spus ca de anul trecut, odata cu introducerea a doua zboruri charter din Cluj-Napoca si a alte sapte din Timisoara catre Grecia si Turcia, a scazut substantial numarul romanilor din Transilvania care pleaca in vacante cu zboruri din Ungaria.

"Pana acum, tot Ardealul zbura de la Budapesta. Am pus la dispozitie transport gratuit cu autocarul pentru toti clientii nostri din orasele mari din Ardeal astfel incat sa poata ajunge la aceste avioane", a explicat reprezentantul Christian Tour.

El a adaugat ca cei mai multi clienti au cumparat vacante care au costat 350-400 de euro de persoana.

"Pentru anul 2014 preconizam sa atingem o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro si ne asteptam ca aproximativ 200.000 de turisti sa cumpere vacante de la noi. Printre noutatile anului 2014 se numara lansarea charterelor cu plecare din Bacau si redeschiderea, pe perioada estivala, a charterelor din Iasi, Cluj si Timisoara catre destinatii precum insula Creta, Zakynthos, Corfu si multe altele. De asemenea, vom incepe operarea primului hotel, de patru stele, in insula Corfu", a adaugat Pandel.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.