Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, iar avocatul Doru Bostina, caruia omul de afaceri i-ar fi dat trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia, a primit interdictie de a parasi tara.

Stoica va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti, joi, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, mai informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Omul de afaceri Gruia Stoica i-a dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce pret cere CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia, sustin procurorii anticoruptie.

DNA precizeaza ca Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, iar avocatul Doru Bostina, din Baroul Bucuresti, pentru trafic de influenta.

Dosarul in care sunt vizati cei doi este legat de o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia din Targu Jiu, scrie MEDIAFAX.

Astfel, potrivit DNA, in mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie pentru incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect "Servicii de transport feroviar de carbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

La 17 ianuarie 2014, SC CEO SA a transmis invitatii de participare la procedura de licitatie (cu depunerea in plic a ofertelor, organizata conform normelor interne ale autoritatii contractante) mai multor societati, intre care CFR Marfa SA si SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti. Licitatia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de carbune pe o perioada de trei ani, incepand cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimata de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fara TVA.

Anchetatorii sustin ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentand SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, i-a oferit avocatului Bostina Doru-Catalin suma de 3.000.000 euro, in schimbul influentei pe care avocatul a lasat sa se creada ca o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfa SA (unul dintre competitori), in scopul divulgarii, de catre acesta din urma, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a pretului pe care societatea pe care o conduce urma sa il ofere, in cadrul licitatiei".

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.