Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitala, a declarat, marti, ca se cauta solutii pentru prevenirea "unui dezastru si mai mare decat cel existent", in conditiile in care 30% din acoperisul institutiei culturale a fost distrus, sambata,din cauza viscolului.

O bucata de 80 de metri patrati din acoperisul Teatrului Evreiesc de Stat s-a desprins, sambata, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pompierii intervenind timp de cateva ore pentru remedierea situatiei.

Maia Morgenstern a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca, in acest moment, cel mai mult conteaza "rapiditatea si promtitudinea cu care se actioneaza, tinand cont ca se prevede o noua vijelie".

"In urma discutiilor si cu secretarii, si cu juristii, si cu legea in mana, se cauta solutii. Asta nu pot sa ascund si ma face sa sper, sa cred, ca lucurile isi vor gasi o dezlegare. E vorba de rapiditatea si gasirea de solutii intr-un ritm foarte alert pentru ca situatia e de urgenta. Concret, ma gandesc ca e vorba de o ordonanta de urgenta, de accesare de fonduri, de a nu se tergiversa solutiile care se pot gasi in ceea ce priveste legea", a spus Maia Morgenstern.

Intrebata daca Primaria Generala si-a oferit sprijinul pentru rezolvarea problemei de la Teatrul Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern a precizat ca a trimis un memoriu primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Din surse, din felul in care reusim sa comunicam, si nu direct cu domnia sa, exista promisiuni ca da, se va intampla (Teatrul Evreiesc de Stat va primi ajutor de la Primaria Capitalei, n.r.). Am contactat Inspectoratul de Stat pentru Constructii. Astazi vor veni pentru a elabora o strategie. Ceea ce ma ingrijoreaza e timpul. Timpul care trece", a declarat directorul Teatrului Evreiesc de Stat.

De asemenea, Maia Morgenstern s-a intalnit, luni, cu ministrul Culturii, Gigel Stirbu, pentru a discuta despre situatia in care se afla cladirea institutiei in urma distrugerilor provocate de viscol.

"Ministrul Culturii si-a oferit sprijinul pentru rezolvarea cat mai grabnica a situatiei neplacute de la Teatrul Evreiesc, solicitand Inspectoratului de Stat in Constructii incheierea de urgenta a Procesului Verbal de Constatare a daunelor pentru a fi demarcate formalitatile necesare pentru reparatii", se arata in comunicat.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.