Ministerul Sanatatii isi exprima regretul fata de optiunea liderilor Coalitiei Profesionistilor din Sanatate de a organiza, sambata, un protest in Capitala, subliniind ca orice problema isi poate gasi solutionarea prin dialog continuu, colaborare si incredere reciproca.

"MS recunoaste si respecta dreptul democratic al Coalitiei Profesionistilor din Sanatate de a protesta printr-un mars organizat, dar doreste sa reaminteasca faptul ca in ultimele luni ministerul a purtat numeroase discutii cu reprezentantii acesteia pentru gasirea solutiilor optime in privinta rezolvarii problemelor din sistemul sanitar revendicate de acestia", se mai arata intr-un comunicat remis sambata dimineata de MS, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul Sanatatii informeaza, in acelasi context, ca face "toate eforturile legale pentru rezolvarea cat mai curand a problemelor stringente din sistemul sanitar, care nemultumesc atat pacientii si cadrele medicale, cat si autoritatile".

"MS si-a asumat, prin Programul de Guvernare, redarea increderii cetatenilor in sistemul de sanatate, prin accesul civilizat la serviciile medicale de care au nevoie, precum si redarea demnitatii personalului medical. MS considera Coalitia Profesionistilor din Sanatate un partener real si este deschis in continuare dialogului si colaborarii astfel incat calendarul de indeplinire a obiectivelor comune, asumat de ambele parti, sa fie respectat", se mai afirma in comunicat.

Peste 5.000 de angajati din sanatate sunt asteptati sa participe sambata, in Bucuresti, la un protest legat de nivelul salariilor si de alte probleme din sistem.

Participantii s-au in Piata Victoriei, unde, intre orele 11.00 si 11.45, va avea loc un miting, dupa care vor pleca in mars pana la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite - bd. Natiunile Unite - alveola Parc Izvor. La Izvor, intre orele 13.00 si 13.30, se va desfasura un alt miting.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, conditia "preliminara si nenegociabila" a coalitiei este dublarea salariilor medicilor rezidenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.