Un grup de proprietari care au terenuri in zona Aeroportului International "Avram Iancu Cluj, dar si activisti ecologisti care se opun proiectului de la Rosia Montana, protesteaza, sambata, la Cluj-Napoca, la mitingul aerian organizat cu ocazia inaugurarii noii piste de 2.100 de metri a aeroportului.

Peste 20 de proprietari de terenuri din zona Aeroportului International "Avram Iancu” Cluj au mers, sambata, la mitingul aerian organizat la aeroport cu ocazia inaugurarii noii piste de 2.100 de metri, avand asupra lor afise cu mesaje de protest precum "Respectati proprietarii - Nu 0,80 lei/ mp", "Expropriati de lux – 40 de bani pe mp", "Astazi la inaugurare, noi suntem in tribunale", potrivit MEDIAFAX.
Oamenii scandeaza "Hotii, hotii" si "Macar un bilet de avion meritam".

De asemenea, protesteaza si un grup de activisti ecologisti fata de proiectul minier de la Rosia Montana, acestia avand rosii pe care au scris "Jos Ponta" si "Salvam Rosia Montana".

Ei poarta tricouri cu inscriptiile: "Salvati Rosia Montana" si striga "Uniti salvam Rosia Montana", "Vrem natura, nu cianura" si "Nu cedam".
Dorina Handrea, o proprietara de teren care nu a fost expropriata si care a depus o plangere penala impotriva Consiliului Judetean Cluj pentru montarea unor balize luminoase pe terenul sau fara aprobare, a declarat ca actiunea autoritatilor a fost abuziva.

"A fost o actiune abuziva de montare pe terenul nostru a unor balize, fara sa ne intrebe nimeni, fara sa fim expropriati, fara sa ni se faca nicio oferta. Noi am platit impozite pe teren. E un abuz", a spus Handrea.

O alta proprietara de teren, Olimpia Litoiu, a declarat, la randul ei, ca nu a fost nici ea expropriata si cere sa primeasca despagubiri la un pret corect pentru ca si pe terenul sau au fost montate balize.

"Vom deschide si noi procese", a spus aceasta.

Gheorghe Molnar, un batran de 80 de ani din cartierul Someseni, a mostenit teren in zona aeroportului pentru care a primit 80 de bani pe metrul patrat, fata de 2 euro, cat este in zona. "Cerem un pret corect", a spus Molnar.

Si Radu Rusu, de asemenea proprietar de teren, a reclamat pretul mic oferit de Consiliul Judetean Cluj pentru terenuri.
"In 2010, pretul era de opt euro pe metrul patrat, acum e zece centi. Nu se poate asa ceva. O sa inmanez reprezentantilor Guvernului un memoriu cu situatia expropriatilor de la Cluj", a spus Rusu.

Citeste si:
Se inaugurează Podul de la Brăila
Se inaugurează Podul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.