Peste 200 de persoane protesteaza, sambata, la Silistea (Vaslui), in perimetrul unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist, manifestantii purtand bannere cu mesaje precum "Pungesti-Bacesti-Gagesti pe aici nu se trece" sau "Nu exploatarii gazelor de sist".

Dupa cinci zile in care au stat in permanenta in zona unde Chevron ar urma sa amplaseze o sonda de explorare a gazelor de sist, localnicii din Silistea, carora li s-au alaturat, sambata, si contestatari din alte orase ale tarii, intre care Bucuresti, Iasi, Constanta, participa la un miting organizat cu prilejul Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulica, transmite MEDIAFAX.

Manifestantii scandeaza "Refuz, rezist, nu gazelor de sist", "Uniti salvam intreaga Romanie" si au steaguri pe care scrie "Stop Chevron", dar si bannere cu mesaje precum "Ponta nu uita, Romania nu e a ta", "Pungesti-Bacesti-Gagesti pe aici nu se trece", "Cu noi este Dumnezeu", "Nu exploatarii gazelor de sist".

Manifestantii se afla in apropierea drumului judetean Vaslui - Garceni, insa traficul nu este perturbat.

Oamenii au scris pe asfalt "Protestam pentru tara".

La miting participa si preoti, precum si reprezentanti ai unor asociatii ecologiste.

Actiunea este supravegheata de politisti.

Citeste si: Victorie pentru vasluieni: Chevron confirma suspendarea activitatilor de la Silistea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.