Reprezentantii companiei Crevron au confirmat suspendarea activitatilor de la Silistea, Vaslui, in urma protestului localnicilor.

Mai multe dintre persoanele care protesteaza la Silistea privesc cu scepticism anuntul Chevron si spun ca nu vor abandona protestul, scrie antena3.ro.

"Noi nu plecam de aici",
a spus o protestatara.

Aproximativ o suta de persoane din Silistea (Vaslui) protesteaza, joi, pentru a patra zi consecutiv, in zona in care Chevron ar urma sa amplaseze o sonda de explorare a gazelor de sist. Firma angajata de companie sa amenajeze platforma din zona si-a retras cele doua utilaje aduse miercuri.

Localnicii din Silistea au petrecut noaptea de miercuri spre joi in cortul amenajat in zona unde compania Chevron ar urma sa amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist. Protestatarii sunt hotarati sa nu renunte la proteste, transmite Mediafax.

"Vrem sa vedem ce fac cei de la Bucuresti, sa ia o decizie sa scapam definitiv de Chevron, noi vom rezista in continuare. Am rezista ieri (n.r. - miercuri)cand a fost atat de greu...nu plecam sub nicio forma. Ne mint in continuare si ne gandim sa nu fie din nou vreo capcana asa cum au incercat de cateva ori pana acum"
, a spus Ioan Gaza, unul dintre protestatari.

Exploatarea gazelor de isst ramane un subiect fierbinte la nivel european, scrie gandul.info. Cu o saptamana inainte de inceperea protestelor de la Vaslui, Parlamentul european a adoptat o propunere legislativa care ar modifica Directiva privind impactul asupra mediului (EIA) in vigoare, impunand studii de impact pentru toate proiectele care presupun fracturare hidraulica.

Alte prevederi se refera la consultarea populatiei europene in cazul acestor proiecte, publicarea anumitor informatii despre ele de catre companiile dezvoltatoare si incearca propunerea unor masuri pentru a preveni conflictele de interese in acest domeniu.

O companie precum Chevron nu va putea derula proiecte de explorare si exploatare a gazelor de sist fara sa vina mai intai cu un studiu de impact asupra mediului si fara sa consulte populatia din Pungesti.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.