Adunarea Generală a ONU va vota joi dacă suspendă Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Propunerea de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva a fost înaintată de SUA după descoperirea masacrului din Bucha, informeaza Hotnews.

“Credem că membrii armatei ruse au comis crime de război în Ucraina, și mai credem că Rusia trebuie trasă la răspundere. Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile omului este o farsă”, a declarat ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, citată de The Guardian

Reacția Rusiei la posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Gennady Gatilov, șeful misiunii Rusiei la ONU, susține că suspendarea drepturilor Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului.

”Dacă rezoluția va fi adoptată, occidentalii vor putea să impună în mod liber celorlalte țări conceptele si viziunea lor asupra drepturilor omului care ii mulțumesc pe ei și pe complicii lor occidentali. Suspendare drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Dreptruile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, îi va afecta eficiența și va submina complet încrederea nu doar în Consiliul pentru Drepturile Omului, ci în întregul sistem ONU pentru drepturile omului”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului este nevoie de o majoritate de două treimi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.