Bucurestenii isi pot steriliza gratuit cainii in 23 de cabinete veterinare, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) estimand ca pana la sfarsitul anului vor fi facute aproximativ 5.000 de operatii de sterilizare, pentru care a alocat peste 675.000 de lei.

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a inceput in 26 august programul de sterilizare gratuita a cainilor cu detinator. Programul este destinat doar persoanelor care au domiciliul in Bucuresti, fiind derulat prin 23 de cabinete veterinare, se arata intr-un comunicat de joi al institutiei.

Reprezentantii ASPA au estimat ca, pana la sfarsitul anului, vor fi facute aproximativ 5.000 de operatii de sterilizare a cainilor, pentru care au fost alocati in bugetul institutiei 675.800 de lei. Autoritatea va plati 98 de lei pentru o operatie de sterilizare a unui caine-mascul si 120 de lei pentru interventia in cazul unui caine-femela, preturile fiind stabilite in urma licitatiei finalizate de institutie in luna august.

Preturile cuprind contravaloarea tuturor materialelor necesare, manopera operatiei, precum si identificarea animalului prin aplicarea microcipului. Reprezentantii ASPA vor verifica, prin sondaj, atat activitatea desfasurata in cabinetele veterinare selectionate, cat si detinerea reala a animalelor sterilizate, scrie MEDIAFAX.

"Avand in vedere prevederile Hotararii Consiliului General al Muncipiului Bucuresti nr. 145/2013, am demarat acest program pentru a veni in sprijnul cetatenilor care inteleg necesitatea sterilizarii cainilor si, nu in ultimul rand, a celor care doresc sa intre in normalitate", a spus Razvan Bancescu, coordonator de proiect la ASPA.

Persoanele care vor sa isi sterilizeze canii trebuie sa sune pentru programare la unul dintre cele 23 de cabinete veterinare, datele de contact ale acestora putand fi obtinute de pe site-ul www.aspa.ro/ sterilizare-caini/sterilizari-gratuite-2013.

Razvan Bancescu declara, in iulie, ca persoanele care detin caini mai mari de patru luni trebuie sa ii declare la ASPA pana in ianuarie 2014, ulterior acestia putand fi amendati cu 3.000 de lei.

Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin posta, pe fax, la numarul 031/8149334 si pe mail, la adresa inregistrare@aspa.ro.

Citeste si:
Schimbare în sistemul de sănătate: Servicii medicale gratuite...
Schimbare în sistemul de...

Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unica, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea si rasa cainelului, precum si adresa, numarul de telefon si numele detinatorului. Cardul va fi trimis prin posta, la adresa mentionata in formular de catre detinatorul animalului inregistrat la ASPA.

Bancescu a precizat ca atunci cand isi declara cainii, proprietarii vor putea opta pentru nesterilizarea lor, dar vor fi inregistrati la ASPA pentru a plati anual o taxa de 150 de lei pentru fiecare caine nesterilizat. In situatia in care cainele este sterilizat la momentul declararii lui, detinatorul nu achita nicio taxa.

Totodata, pentru situatiile in care cainii nu suporta, din motive medicale, operatia de sterilizare, detinatorul trebuie sa prezinte un formular-declaratie avizat de un medic veterinar.

Citeste si:
Bucureștenii vor plăti și în acest an același preț pentru gigacalorie
Bucureștenii vor plăti și în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.