Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca legile privind siguranta nationala vor fi bune in cazul in care serviciile secrete vor fi demilitarizate.

"Au de facut (n.r. - parlamentarii) un lucru fundamental: demilitarizarea serviciilor secrete, interdictie in zona de afaceri si numarul salariatilor din serviciu sa fie transparent public cunoscut. Un serviciu daca il vrei performant trebuie sa-l finantezi. Serviciile secrete fac niste servicii care nu sunt ale lor. Pentru ce face posta militara SRI-ul? Pentru ce este brigada antitero la SRI, in loc sa fie la Ministerul de Interne? Ei sa dea informatii si brigada antitero sa actioneze de la Ministerul de Interne", a sustinut presedintele PMP la TVR 1, potrivit dcnews.ro.

Fostul sef de stat este de parere ca mandatul serviciilor trebuie limitat.

Chestionat ce ar trebui facut pentru limitarea tendintei catre represiune a serviciilor, Basescu a sustinut ca acest lucru ar trebui realizat prin "limitare de mandat, control al serviciului de catre Parlament si scris cum se face: te duci la comisia ta si spui cat folosesti pentru acoperiti, cat pentru culegere de informatii, ce buget ai ca sa functionezi; controlul bugetului este esential pentru democratie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.