Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, le-a transmis colegilor sai de partid, intr-un mesaj video difuzat sambata la Conferinta teritoriala de alegeri a filialei Olt a formatiunii, sa nu uite sa faca politica si sa comunice cu cetatenii, aratand ca a observat la multi dintre acestia "o deosebita aplecare spre partea administrativa a guvernarii".

"De cand suntem la guvernare am observat la foarte multi din colegii nostri o deosebita aplecare spre partea administrativa a guvernarii. Suntem la guvernare, avem oameni buni care functioneaza in administratie la nivelul ministrilor, al secretarilor de stat, al agentiilor si institutiilor statului, dar acesti oameni, multi dintre ei, nu toti, parca au uitat ca trebuie sa faca politica. Acesta este principalul repros pe care il fac unora dintre colegii nostri. Sigur ca trebuie sa fie constiinciosi, sa fie responsabili la locul de munca, dar nu trebuie sa uite ca facem parte cu totii dintr-un partid, iar datoria noastra este sa comunicam cu cetatenii, sa le vorbim despre realizarile noastre si atunci cand cetatenii sunt nemultumiti sa le explicam, poate ca sunt prost informati, asa cum s-a intamplat de foarte mute ori in trecut. Deci, fac un apel la dumneavoastra, toti cei care lucrati in administratie, in administratie centrala sau administratie locala, nu uitati aceasta componenta esentiala a activitatii politice, pentru ca, altfel, sigur ca guvernarea nu aduce totdeauna profitul pe care noi ni-l dorim, care se traduce in optiuni si in voturi", a afirmat Tariceanu.

Potrivit acestuia, popularitatea partidului a crescut in ultimele luni, iar in luna februarie a fost creditat in sondajele de opinie cu 14 - 15%.

Presedintele ALDE a sustinut ca partidul s-a identificat cu lupta pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale si, de la inceputul guvernarii, a "impus practic o agenda economica liberala, care s-a tradus prin reducerea si anularea a 102 taxe fiscale, prin reducerea contributiilor sociale".

Conferinta teritoriala de alegeri a ALDE Olt s-a desfasurat sambata, la Slatina, la functia de presedinte al filialei fiind un singur candidat, deputatul Mihai Nita.

Ce spune Tariceanu despre desecretizarea protocoalelor incheiate de DNA

"Ceea ce mi se pare mult mai important este luarea de atitudine a prim-ministrului si a ministrului Justitiei, si cred ca aceasta atitudine pe care au exprimat-o este una foarte sanatoasa si corecta din punct de vedere politic si juridic si cred ca aceasta desecretizare trebuie facuta cat mai rapid. Am vazut ca ministrul Justitiei s-a angajat sa faca lucrul acesta, cred ca si ca urmare a declaratiei facuta de prim-ministru. Cred ca este momentul sa scoatem la lumina toate aceste lucruri care au permis abuzurile pe care le cunoastem de aproximativ zece ani, abuzuri care au dus la incalcarea grava a drepturilor si libertatilor in Romania, a tuturor categoriilor. Vorbim aici nu numai de oameni politic, vorbim de oameni de afaceri, de persoane foarte cunoscute din mediul universitar, pentru ca aceasta practica a ascultarii telefoanelor pe asa-zise mandate de siguranta nationala stim ca recent a fost sanctionata si de decizia Curtii Constitutionale. Cred ca in momentul acesta avem nevoie de a ne lamuri si de a pune o sita foarte stransa pentru ca aceste abuzuri sa nu se mai intample si de aceea decizia prim-ministrului si a ministrului de Justitie sunt cele care ar trebui salutate", a precizat Tariceanu la RTV.
Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Cat priveste pozitia presedintelui in aceasta chestiune, Tariceanu a spus ca "e un fel de apa de ploaie".

Intrebat ce posibilitati are ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sau prim-ministrul Viorica Dancila sa impuna SRI desecretizarea acestor protocoale, presedintele Senatului a spus ca SRI-ul nu este in subordinea CSAT-ului, scrie Agerpres.

"SRI-ul este o structura care functioneaza sub autoritatile romane. Deci aceasta cerere nu poate fi neglijata de SRI, daca vine din partea prim-ministrului pentru a desecretiza aceste protocoale. Dar aceste protocoale au fost facute de SRI si DNA si poate si celelalte parchete. Ministerul Public functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei si ministrul Justitiei, in calitatea pe care o are, este cel care poate sa decida desecretizarea acestor protocoale care s-au realizat la nivelul Ministerului Public. Nu cred ca trebuie o pozitie comuna a CSAT-ului, pentru ca aceste lucruri nu sunt chestiuni care sunt de siguranta nationala sub nicio forma. Ele au o alta componenta si anume extinderea activitatilor SRI, in trecut, in campul Justitiei, ceea ce este foarte grav", a sustinut Tariceanu.

El a adaugat ca "aflarea adevarului nu e o povara, este o obligatie a tuturor, incepand cu presedintele Romaniei, care nu poate sa incerce sa ascunda aceste lucruri grave, pe care pana acum le-a ignorat din motive de interes personal, pentru ca el este produsul sistemului acesta pervertit din Romania, sigur ca nu a miscat un deget".
"Nu ma astept din partea presedintelui la vreo reactie sanatoasa, el va incerca tot timpul sa acopere aceste lucruri, dar acum nu cred ca mai poate sa o faca", a punctat Tariceanu.

Presedintele Senatului a spus ca nu stie daca va fi nevoie de constituirea unei comisii parlamentare pe aceasta problema.
"Nu cred ca e treaba Comisiei SRI si nici nu stiu daca va fi nevoie in momentul acesta sa hotaram o comisie parlamentara, cred ca trebuie desecretizate protocoalele si, in momentul in care vor fi desecretizate, vom putea sa stim mai mult, mai exact ce trebuie facut. Eu cred ca aici un rol foarte important il vor avea in continuare atat ministrul Justitiei, cat si probabil ICCJ si CCR", a conchis Tariceanu.
Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.