Liviu Dragnea a spus duminica, la Antena 3, ca se asteapta sa fie chemat la DNA in "dosarul Belina", in care DNA a inceput urmarirea penala a vicepremierului Sevil Shhaideh si a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Fondurilor Europene Rovana Plumb. Dragnea a sustinut ca acest dosar este o "fictiune" si reprezinta un atac violent la adresa Guvernului si ca a primit informatii ca procurorii DNA ar urma sa ajunga si la fiul sau.

Intrebat daca crede ca va fi citat de catre procurori, el a raspuns: "Cred ca da, nu cred ca nu ma cheama, adica ar fi fara final".

De asemenea, intrebat daca vicepremierul Sevil Shhaideh ar trebui sa demisioneze dupa ce a fost pusa sub urmarire penala, Liviu Dragnea a spus ca situatia va fi discutata luni in Biroul Politic National al PSD. "Maine ne vom intalni in BPN si va fi prima care va vorbi. Vor vorbi si premierul, si ceilalti colegi... O sa spun maine", a adaugat liderul PSD.

El a sustinut, de asemenea, ca actiunea DNA este un atac violent la adresa Guvernului.

Mi se pare un atac violent la guvern, pentru ca discutam despre o Hotarare de Guvern care face parte din categoria celor cateva sute sau chiar mii care au fost adoptate in Romania, de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. (...) E un transfer nu catre un privat, ci catre o institutie publica, un consiliu judetean. Nu sunt sigur ca nu au mai fost in istorie transferuri de proprietate catre o autoritate locala pentru ca acolo sa se faca o investitie privata. Ieri am primit o informatie ca un mare concern doreste sa fac o investitie uriasa in Romania si are nevoie de 80-100 de hectare. Credeti ca mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren dupa aceasta poveste?”, a spus Liviu Dragnea.

Este vorba de o suprafata de teren plina de balarii (...) care are si niste balti. Aceasta proprietate a fost transferata de la domeniul public al statului in domeniul public al judetului Teleorman. (...) Suprafata apartinea statului si era administrata de Apele Romane si a fost trecuta la Consiliul Judetean Teleorman si administrata de Consiliul Judetean Teleorman”, a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai sustinut ca dosarul Belina este o fictiune si ca miza DNA ar fi distrugerea PSD.

Dosarul este o fictiune, dar are consecinte reale. Doua doamne ministru foarte importante, iar miza nici macar nu cred ca mai sunt eu. Miza cred ca este, de fapt, PSD. Pe de alta parte, cred ca tot ceea ce a aparut in ultima perioada, stenograme, acuzatii, declaratii, dezvaluiri de presiuni asupra unor judecatori, discutia din ce in ce mai acuta despre raportul Inspectiei Judiciare provoaca foarte mare agitatie si teama si provoaca si genul acesta de reactie. Dupa parerea mea, pe langa aceasta intentie de a distruge PSD este si dorinta de a preveni un raport rau. Se spune ca, de fapt, raportul este rau ca s-a inceput o actiune impotriva PSD. Eu nu am mai vazut alte actiuni la DNA in ultimele luni de zile”, a mai spus seful PSD.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Liderul PSD a mai sustinut ca a primit informatii conform carora procurorii DNA ar urma sa ajunga si la fiul sau.

Am primit tot felul de informatii in weekendul asta, nu stiu daca sunt reale sau nu, ca nu vor sa se limiteze la mine (procurorii DNA - n.r.), vor sa imi ia si copilul, sa il retina, sa... Nu imi dau seama de ce. Doar pentru calitate de fiul al meu. Pe fosta sotie cum au luat-o? Este o lupta intre abuz si democratie, intre metode de politie politica si metode democratice”, a mai spus Dragnea.

Sevil Shhaideh, urmarita penal in "dosarul Belina"

Vineri, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala a actualului vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectata de abuz in serviciu, infractiune savarsita in perioada in care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, privind trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.
Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

In acelasi dosar, DNA a cerut si sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectiva ministru al Mediului, care ar fi initiat Hotararea de Guvern premergatoare pentru trecerea insulei de pe Dunare din administrarea "Apelor Romane” in cea a Consiliului Judetean Teleorman.

Procurorii DNA spun ca, in conditiile in care Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului, "nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege”.

DNA spune ca, initial, Ministerul Justitiei si cel al Finantelor s-au opus acestei solutii, dar ulterior Guvernul a trecut, in numai 17 ore, un alt act normativ, premergator, prin care se modificau codurile de clasificatie ale imobilelor astfelincat sa se creeze "aparenta ca trecerea lor la CJ nu mai impune adoptarea unei legi”.

Citeste si:
Avocatii vor sa demonstreze ca la Belina este doar o balta de...
Avocatii vor sa demonstreze...

La data respectiva, noiembrie 2013, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice era condus de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh fiind secretar de stat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.