Alin Cristian Mituta, unul dintre fondatorii Platformei Romania 100, sustine ca "pe agenda nu exista niciun fel de fuziune" si ca referendumul pe tema colaborarii cu ONG-ul fostului prim-ministru, pe care USR intentioneaza sa-l initieze, apartine exclusiv acestei formatiuni si nu a fost discutata cu Dacian Ciolos, informeaza ziare.com.

"Acest referendum intern care inteleg ca va fi initiat de USR pe tema „colaborarii/fuziunii” cu Platforma Romania 100 este o initiativa exclusiva a USR care nu a fost discutata sau agreata cu RO100.

La acest moment, prioritatea Romania 100 este de a construi alaturi de comunitatea celor 35 000 de sustinatori si peste 8000 de membri activi solutii concrete pentru modernizarea Romaniei, asa cum am anuntat si ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei Romania 100 nu exista niciun fel de fuziune.

Ramanem deschisi colaborarii constructive cu organizatii sau partide pentru proiecte care sunt in acord cu obiectivele Platformei Romania 100, asa cum de altfel este cazul Comisiei de Taiat Hartii #2, un proiect concret in care RO100 colaboreaza cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare inceput de Guvernul Ciolos.

Si ar mai fi ceva, pentru ca am vazut multe speculatii pe aceasta tema: Dacian Ciolos nu are de gand sa preia niciun partid. Avem destula treaba la Platforma Romania 100", a scris fostul sef de cabinet al lui Ciolos pe Facebook.

Uniunea Salvati Romania organizeaza un nou referendum intern, in care membrii partidului vor decide, la inceputul lunii octombrie, daca doresc sa existe o colaborare intre USR si platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos, a declarat, marti, vicepresedintele formatiunii Ionut Mosteanu.

„Intrebarea referendumului pot sa v-o citesc exact: sunteti de acord ca USR sa initieze discutii pentru colaborarea cu Romania 100?. Referendumul intern, ca mecanism, pleaca de jos in sus, de la baza catre conducere. Asta este intrebarea gandita de colegii nostri, va fi un referendum si in functie de asta BN va decidee pasii urmatori”, a spus vicepresedintele USR.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.