Fostul deputat Cristian Boureanu, aflat in arest preventiv in urma scandalului cu politistii care au oprit in trafic masina in care se afla, pe care i-a insultat si lovit, a fost trimis in judecata de procurori, pentru ultraj, in timp ce prietena acestuia, Laura Dinca, a fost trimisa in judecata sub acuzatia de marturie mincinoasa, a anuntat, miercuri, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti anunta ca procurorii au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a lui Cristian Boureanu, cercetat in arest preventiv, pentru trei infractiuni de ultraj, si a Laurei Dinca, pentru marturie mincinoasa.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, scrie News.ro.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca in 9 iunie, in jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-fata intr-un autoturism oprit in trafic in zona Piata Charles de Gaulle de catre un echipaj de politie rutiera, a devenit violent la momentul solicitarii documentelor de identitate de catre un agent de politie. Boureanu l-a amenintat pe acesta, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rasucit mana stanga, i-a rupt camasa uniformei de serviciu si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni care pot necesita 15-20 zile de ingrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi politisti din echipaj, mai spun procurorii.

Anchetatorii mai arata ca Laura Dinca, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta, a fost audiata ca martor in 9 iunie si in 6 iulie si "a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila inculpatului". Procurorii spun ca declaratia pe care Laura Dinca a dat-o in 6 iulie a fost in contradictie cu declaratia anterioara si cu probatoriul din acest caz.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus in Arestul Central al Politiei Capitalei in 10 iunie, dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru ultraj.

In 7 iulie, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis definitiv ca fostul deputat Cristian Boureanu sa ramana in arest preventiv pentru 30 de zile. Magistratii au admis, astfel, contestatia procurorilor la decizia Judecatoriei Sector 1, care hotarase plasarea in arest preventiv a fostului parlamentar.

Citeste si:
Cristian Boureanu pare să sufere din nou din dragoste. Fostul...
Cristian Boureanu pare să...

In urma incidentului din noaptea de 8 spre 9 iunie, Cristian Boureanu a fost dus la Politie, ulterior fiind solicitata o ambulanta, care l-a transportat la Spitalul Floreasca, de unde a fost externat cu diagnostic de traumatism cranio-cerebral si fractura de sinus maxilar. Diagnosticul a fost mentionat ulterior si de catre avocata acestuia, care a reclamat ca fosul deputat a fost agresat de politisti.

Brigada de politie rutiera a facut publice imagini de la incidentul in care a fost implicat Boureanu. In afara scenelor in care Boureanu ii ameninta pe politisti si il loveste pe unul dintre ei, a fost prezentat intregul dialog cu acestia. In inregistrare, politistul caruia i-a prins mana la portiera masinii il ameninta ca il "scoate" la stiri si ca ii va face dosar penal pentru ultraj si vatamare corporala, spunandu-i si ca este beat. Filmul se incheie cu episodul in care politistul este lovit pentru a doua oara si riposteaza dandu-i un pumn in fata lui Cristian Boureanu. Ulterior, au fost prezentate si imagini cu riposta politistului la agresiunea fostului parlamentar, in care se vedea cum Boureanu este lovit in barbie si cade pe asfalt, in timp ce prietena sa le striga politistilor sa cheme o ambulanta.
Soferul lui Cristian Boureanu le-a declarat anchetatorilor ca fostul deputat a devenit agresiv in momentul in care masina a fost oprita de politisti pentru controlul actelor, a inceput sa tipe la agenti si sa le arate semne obscene, se arata in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a lui Boureanu. La randul sau, Boureanu a sustinut ca nu a fost recalcitrant si ca politistul pe care este acuzat ca l-a agresat si insultat l-a pus sa coboare din masina si i-a spus: "Sa te vad Bourene cat de smecher esti!" si ca ”o sa dea caseta la presa sa vada toata tara cat de prost” este.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.