Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la Parlament, ca premierul Sorin Grindeanu isi incurajeaza „cei doi, trei colegi pucisti” sa ramana alaturi de el si sa nu voteze motiunea de cenzura, in loc sa demisioneze, in conditiile in care va trebui sa raspunda pentru faptele imorale si ilegale pe care le-a intreprins in ultimele zile.

Domnul Grindeanu poate sa spuna orice. Eu va spun realitatea pentru ca am participat in calitate de vicepresedinte la nivel national si presedinte a doua organizatii importante Bucuresti si Ilfov la toate aceste intalniri. Dumnealui, normal, isi incurajeaza cei doi, trei colegi pucisti sa ramana langa el si in aceste zile, in loc sa renunte, vazand ca va trebui sa raspunda pentru faptele imorale si ilegale pe care le-a facut in aceste zile”, a afirmat Gabriela Firea, la remarca presei care i-a spus ca Sorin Grindeanu a convins 15 parlamentari PSD sa nu voteze motiunea de cenzura.

Primarul Capitalei a mai spus ca „parlamentarii care nu au semnat textul motiunii de cenzura lipsesc din tara, au vorbit cu domnul presedinte si au afirmat ca vor veni miercuri sa semneze motiunea de cenzura”.

Intrebata daca Comitetul Executiv National care a sustinut Guvernul Grindeanu este responsabil pentru aceasta situatie, Gabriela Firea a afirmat ca au existat colegi care au fost sceptici cu propunerea lui Liviu Dragnea ca Sorin Grindeanu sa fie premier.

In fata CEx-ului la acel moment a venit domnul presedinte Dragnea cu Sorin Grindeanu. (…) Domnul Dragnea ne-a rugat foarte mult sa il sustinem pe domnul Sorin Grindeanu, in sala erau colegi de-ai nostri destul de sceptici in legatura cu aceasta propunere. Ne-am gandit ca daca domnul Dragnea il sustine atat de mult pe Sorin Grindeanu, sigur are toate motivele”, a raspuns vicepresedintele PSD.

Chestionata in continuare daca Liviu Dragnea este responsabil, Firea a precizat ca liderul PSD a fost de buna-credinta. „Dumnealui a fost de buna-credinta si nu avem de ce sa ne indoim de aceasta buna-credinta, dar tot la acea sedinta s-a spus de catre domnul presedinte Dragnea si s-a subliniat de Sorin Grindeanu ca la jumatate de an se va face o analiza a calendarului de implementare a programului de guvernare si nimeni nu a avut nimic de obiectat, urmand ca dupa acea evaluare sa se ia masurile politice si administrative necesare”, a aratat Gabriela Firea.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.