Podul de la Brăila a fost inaugurat o lună în urmă, însă se pare că problemele au și început să apară. Mai mulți șoferi au sesizat că asfaltul prezintă denivelări vizibile, lucru care îi face să se îngrijoreze.

Podul de la Brăila, plin de denivelări

Un conducător auto a relatat pe contul său de Facebook că la doar o lună de la inaugurarea podului de la Brăila, acesta deja are denivelări serioase. Se pare că aceste denivelări se pot observa cu ochiul liber, iar șoferii sunt îngrijorați de acest lucru.

„Asfaltul este tasat, este lăsat și este fugit. Este refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu este marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt. Și asta este peste tot, unde se vede așa, este de la refularea asfaltului”, a menționat șoferul.

Ce spune CNAIR despre denivelările podului de la Brăila

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că problemele denivelărilor de asfalt au apărut din cauza că nu s-au respectat restricțiile de tonaj impuse, în zilele de caniculă, atunci când masa maximă autorizată ar fi trebuit să fie de 7,5 tone.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme", a declarat Cristian Pistol.

Ce spune ministrul Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat că podul este o lucrare în garanție, iar constructorul are obligația de a problemele în cazul în care acestea apar.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

„ISCTR și celelalte instituții competente trebuie să verifice acest aspect și știu că directorul de la CNAIR a cerut deja acest lucru. Dacă sunt și alte tipuri de probleme, lucrarea este în garanție, după cum știți. Constructorii nu au plecat de pe șantier fiindcă au de demontat macaralele, dar, mai ales, de terminat drumurile de legătură de la pod la Jijila, care trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an. Așa că vor remedia și aceste probleme apărute ", a spus Sorin Grindeanu.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 August 2023 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.