Podul suspendat peste Dunăre de la Braila are din nou probleme. Au fost identificate fisuri în structura de rezistenţă a podului. CNAIR spune însă că podul nu reprezintă un pericol pentru șoferii care îl traversează.

Au apărut alte fisuri pe podul de la Brăila

Podul suspendat peste Dunăre de la Braila a fost inaugurat în luna iulie cu mult fast. Această lucrare a fost una foarte așteptată, deoarece este singura cale rutieră care leagă Brăila de Tulcea și Delta Dunării.

Însă la scurt timp au început să apară problemele. Șuruburile slăbite și asfaltul crăpat sunt unele dintre primele probleme depistate la podul suspendat de la Brăila. Mai nou au fost descoperite fisuri la structura de rezistență a podului.

Atât antreprenorii cât și Compania de Drumuri dau asigurări că problemele care au survenit nu afectează în niciun fel nici traficul, nici siguranța structurii.

"Suntem convins că structura în sine nu are niciun fel de risc structural.", spun constructorii.

"Structura de rezistență, cea care ar prezenta risc, daca ar avea fisuri, este de fapt blocul de ancoraj, iar acolo nu sunt fisuri. În acest moment nu există niciun risc ca acel pot să cadă. Nu există niciun risc de zero risc.", a transmis CNAIR prin purtătorul său de cuvânt.

O altă problemă este și asfaltul, care cu fiecare zi se crapă tot mai mult. Podul suspendat peste Dunăre a costat peste jumătate de miliard de euro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2023 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.