USR sustine ca in judetul Teleorman se practica "turismul electoral", dupa ce reprezentantul Uniunii a fotografiat in localitatea Bogdana mai multe masini care aduc in mod repetat alegatori la sectiile de vot, si acuza ca autoritatile locale au refuzat sa se implice dupa sesizarile facute de candidatul USR din circumscriptie.

USR sustine ca delegatul formatiunii din sectia 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflata la 50 km de Alexandria, "a observat ca mai multe masini, aceleasi, aduc oameni la sectia de votare".

Am vazut de cateva ori aceeasi masina, plina, aducand oameni la vot si ulterior preluandu-i si conducandu-i spre o destinatie necunoscuta. Dupa aceea am remarcat ca sunt mai multe masini dupa colt care fac acelasi lucru”, a comunicat delegatul catre sediul Uniunii, potrivit unui comunicat de presa al USR.

USR mai spune ca delegatul lor a fotografiat masinile si va inainta o plangere Biroului Electoral al judetului Teleorman. Potrivit formatiunii, candidatul USR Serban Marinescu a sunat la 112 dupa ce politia din localitate "i-a spus ca nu poate face nimic", desi "Codul penal inscrie fapta la Coruperea alegatorilor".

Sunt aceleasi practici pe care le-am vazut timp de 26 de ani la partidul care domina Teleorman. Nu intamplator prezenta cea mai mare la vot se inregistreaza in acest judet. Vom face plangere la BEJ”, a declarat Serban Marinescu, candidat USR Teleorman.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.