Traian Basescu reactioneaza dupa ce fostul ministru Relu Fenechiu a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei prin care accepta incadrarea juridica si o pedeapsa de trei ani si zece luni de inchisoare, fostul presedinte intrebandu-i pe Alina Gorghiu, Crin Antonescu si Victor Ponta daca nu le este rusine pentru cat l-au sustinut pe "infractorul Relu Fenechiu".

Basescu scrie, pe pagina sa de Facebook, ca in urma cu cativa ani ministrul USL Relu Fenechiu ii spunea public presedintelui Romaniei ca "nu ii pune la dispozitie un avion Tarom sa se deplaseze in misiune si-i cerea sa mearga pe jos in deplasari".

"Azi, puscariasul USL-ist Fenechiu, pe care Victor Ponta l-a tinut in guvern pana a fost luat cu catuse din scaunul de ministru, recunoaste ca, in acelasi timp cu refuzul pentru avionul presedintelui Romaniei, isi indesa in buzunare o spaga de 900.000 Euro, in calitate de ministru, si accepta sa faca trei ani si zece luni de inchisoare. Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu va este rusine pentru cat l-ati sustinut pe infractorul Relu Fenechiu? Sau este de aceeasi teapa cu voi si ati tinut sa-l aparati la infinit pentru hotie?", spune fostul presedinte.

Fostul ministru Relu Fenechiu, care in prezent executa o pedeapsa privativa de libertate primita in dosarul ”Transformatorul”, a recunoscut acuzatiile de trafic de influenta si spalare de bani in dosarul acordarii de contracte preferentiale unei firme de software cu Ministerul Justitiei si SC Antibiotice Iasi.

DNA a anuntat, vineri, ca Fenechiu a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei prin care accepta incadrarea juridica si o pedeapsa de trei ani si zece luni de inchisoare.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut ca, in perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, la acea data deputat, a pretins si a primit de la o firma de software,15 la suta din valoarea unor contracte cu Ministerul Justitiei si cu o firma care produce medicamente si la care actionar majoritar este Ministerul Sanatatii. Surse judiciare au declarat ca producatorul de medicamente este Antibiotice Iasi.

Valoarea contractelor din care Fenechiu a primit 15 la suta este de 13.990.059 de lei fara TVA in cazul celui cu Ministerul Justitiei si 8.130.721 de lei, fara TVA in cazul celui cu Antibiotice Iasi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu executa in acest moment o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, in dosarul ”Transformatorul”, scrie News.ro.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.