Politica 1 Iunie 2020 12:25

Cu toate că alegerile parlamentare și nici cele locale nu au date stabilite, jocurile și calculele politice deja au început pentru stânga.

Primarul Captalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seara că liderii PSD au avut întâlniri cu cei de la ALDE și de la Pro România, înainte ca pandemia să apară, pentru a discuta despre o eventuală alianță electorală.

Am avut înainte de pandemie câteva întâlniri legate de perspectiva încheierii unor alianţe politice şi/sau electorale. S-au desprins câteva idei şi anume o posibilă colaborare atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem puncte comune. Sunt fireşte şi câteva subiecte care ne despart, unul mai ales mai stringent. Într-adevăr, pandemia a oprit aceste discuţii”, susține Firea, conform stirileprotv.ro.

Și Marcel Ciolacu se arată un susținător al unei alianțe cu ALDE și Pro România, însă acesta arată că o astfel de decizie trebuie luată la nivel de partid.

Guvernarea PSD, alături de Ponta și Tăriceanu, trebuie să vină cu un program clar de guvernare, orientat către relansarea economică după pandemie, conform lui Ciolacu. Acesta mai arată și că a discutat cu Victor Ponta, vizavi de atacurile pe care acesta le-a lansat către PSD și către diverși social-democrați.

Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a afirmat președintele interimar PSD.

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...

Întrebat despre relația cu Iohannis, președintele PSD afirmă că nu are ”niciun fel de relație” cu acesta, însă i se pare normală colaborarea instituțională, astfel că îi va răspunde la telefon oricând va fi necesar. Similară e și relația cu premeirul Orban, o relație ”normală, dar care lipsește cu desăvârșire.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.