Parlamentarii si-au votat azi inca o imunitate. O majoritate cvasi-absoluta a dus la dezincriminarea conflictului de interese, relateaza Digi24.

Raluca Pruna a taxat dur noua imunitate pe care parlamentarii si-au facut-o cadou inainte de intrarea in vacanta.

„Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu?

Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara. In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, In cel responsabil, in slujba cetatii.

Regret ca din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune. Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotarare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aproximativ 100 milioane de euro anual. Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei.

Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante”, este mesajul ministrului Justitiei.

Dragos Pislaru a sustinut ca aceste pensii vor scoate miliarde de lei de la buget, ameninta stabilitatea bugetara si ar putea duce deficitul peste limita de 3 la suta din PIB, precizeaza Hotnews.ro.

„Este un act de iresponsabilitate sa treci peste un astfel de nivel, care va aduce nenumarate efecte negative asupra economiei romanesti si asupra relatiilor si a angajamentelor pe care le are la nivel international. Cifrele sunt atributul ministrului finantelor, ordinul de marime este semnificativ, discutam de miliarde.

Tot ce incerc eu sa transmit catre spatiul public si in mod indirect catre parlamentari este ca sa ne asumam impreuna ca intr-un an electoral sa nu sarim parleazul cu masuri care sunt nesustenabile.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Suparat s-a aratat si ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care, intr-o scrisoare deschisa adresata publicata pe Facebook fostului premier Victor Ponta, atrage atentia ca ministrii vor renunta la eleganta, tocmai pentru ca „s-au depasit limitele bunei cuviinte”.

„Acest Guvern s-a obisnuit sa nu raspunda atacurilor politicianiste si sa ne vedem de treaba, conform proverbului despre caravana si caini.

Insa ati depasit limita bunei cuviinte. Oamenii aud de la dumneavoastra ca Dacian Ciolos si echipa lui sunt „jemenfisisti” - ca ne doare in cot, pe romaneste -, iar de la colegii dumneavoastra de partid aud chiar ca „actionam impotriva Romaniei”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.