Prim-vicepresedintele PNL Cezar Preda a declarat, joi, ca prin promulgarea legii care interzice blocarea conturilor partidelor politice, in campania electorala, Klaus Iohannis „da o mana de ajutor PSD”, nu PNL, adaugand insa ca legea este un lucru bun pentru democratie.

"Finantarea unui partid este o problema destul de sensibila si grea pentru un partid in conditiile in care datoriile istorice ale partidelor se mentin si le cunoasteti. PNL nu se afla in situatia in care isi dorea ca presedintele Romaniei sa promulge aceasta lege acum. PNL are datorii pe care le-a reesalonat cu cei care sunt indreptatiti sa primeasca acesti bani, deci, indiferent daca se promulga sau nu, PNL nu era afectat", a declarat prim-vicepresedintele PNL Cezar Preda.

Cezar Preda a afirmat ca prin promulgarea legii care interzice blocarea conturilor partidelor politice, in campania electorala, Klaus Iohannis "da o mana de ajutor PSD".

"Intrebati la PSD pe criza pe care o au acum in interiorul partidului, iata, presedintele Klaus Iohannis le da o mana de ajutor, pentru PNL nu era o problema", a mai spus Cezar Preda.

Liberalul a afirmat ca promulgarea acestei legi este "un lucru bun pentru democratie", pentru ca permite accesul la alegeri al partidelor care "varii motive au asemenea probleme".

"Cred ca domnul presedinte a procedat corect”, a concluzionat Cezar Preda.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca a promulgat legea prin care conturile partidelor nu pot fi executate silit pe perioada campaniei electorale.

Este vorba despre Legea pentru modificarea si completarea Legii 334 din 2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, care contine prevederi controversate. Iohannis a sustinut insa ca legea permite partidelor sa participe la campania electorala si la "exprimarea vointei politice".

Mai multe ONG-uri au cerut respingerea legii si au sustinut ca „partidele au strecurat o prevedere care le asigura protectie totala impotriva propriilor creditori”, in contextul in care datoriile partidelor parlamentare, din campaniile anterioare se ridica la peste 12 milioane de euro, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.