Potrivit unei noi legi adoptate de Camera Deputaților, femeile însărcinate și părinții cu copii mai mici de 5 ani vor avea prioritate la casele de marcat și la ghișee.

Prioritate pentru femeile gravide și părinții cu copii sub cinci ani

Potrivit noii legi adoptate, femeile însărcinate și părinții cu copii cu vârsta de sub cinci ani vor avea prioritate la casele de marcat și ghișee.

Pe lângă această facilitate, autoritățile au decis să fie amenajate și locuri de parcare special pentru femeile însărcinate și părinților cu copii mici.

Legea a fost votată în Camera Deputaților cu 259 de voturi pentru, două voturi contra și 7 abțineri. În urma votului, acest act normativ devine legea oficială a țării și este în așteptarea promulgării de către șeful statului.

Astfel, femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casierii, ghișee și case de marcat în instituțiile publice și în cele private. Această decizie are drept scop ușurarea accesului acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază fără a fi nevoie să aștepte.

Pentru ca instituțiile să respecte aceste reguli, acestea sunt obligate să amplaseze afișe cu această informare pentru clienți pentru a li se acorda prioritate femeilor însărcinate și persoanelor cu copii mici.

Cine nu va respecta noua lege va fi sancționat cu amenzi între 200 și 1.000 de lei. Urmează ca legea votată în Camera Deputaților să fie promulgată de șeful statului, după care va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra oficial în vigoare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2023 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.