Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a precizat, pe contul sau de Facebook, ca marti dimineata Cristian Span a mers sa ii inapoieze o parte dintr-un imprumut, moment in care au interventi procurorii DNA.

Intr-o postare pe contul sau de Facebook, primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a declarat ca a platit din banii lui primele jucatorilor de la FCM Baia Mare, achitand si cheltuieli de deplasare, context in care, marti, Cristian Span, presedintele FCM Baia Mare, a mers sa ii inapoieze o parte din banii pe care edilul i-a dat cu titlu de imprumut, moment in care au intervenit procurorii.

"Am platit din banii mei prime jucatorilor de la FCM Baia Mare si am achitat cheltuieli de deplasare. Nu este nici un secret, inclusiv jucatorilor li s-a spus de unde sunt banii si acestia au inteles ca este modul in care eu personal am ales sa ii ajut ca sa poata continua sa joace pentru Baia Mare si pentru comunitatea noastra, in pofida problemelor financiare existente la club. Astazi dimineata, Cristian Span a venit sa imi inapoieze o mica parte din banii pe care i-am dat cu titlu de imprumut ca sa nu moara echipa, sa poata functiona. M-am trezit cu DNA la usa. Celor care si-ar dori sa ma vada in genunchi si ar face orice pentru asta, am sa le spun doar atat: nu mor caii cand vor cainii! Merg inainte in candidatura mea spre un nou mandat de primar", a scris edilul pe contul sau de Facebook.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX marti ca primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost prins in flagrant de procurorii DNA din Cluj.

Pana la momentul trasmiterii stirii, DNA nu a furnizat informatii referitoare la dosarul in care edilul este vizat.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a declarat, marti,corespondentului MEDIAFAX ca nu a fost ridicat de procurorii DNA, ci ca se afla in Primarie, la serviciu. ”Nu am fost ridicat de procurorii DNA, sunt la Primarie, la serviciu. Lucrurile sunt in evolutie, deocamdata nu mi-au spus procurorii altceva”, a spus Chereches.

In luna octombrie a anului 2015, Catalin Chereches a fost pus sub invinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, toate in forma continuata.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

In aceeasi cauza este cercetat si directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei, precizeaza MEDIAFAX.

De asemenea, parchetul a inceput urmarirea penala si fata de Florin Sandu Nasaiescu, contabil la clubul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala, toate in forma continuata, precum si fata de Ioachim Nicolae Fat, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculina) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz in serviciu, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate evaziune fiscala, toate in forma continuata.

Potrivit procurorilor, Catalin Chereches, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, uzand de prerogativele ce-i sunt conferite de functia indeplinita, a promovat si sustinut proiecte in Consiliul Local in vederea finantarii clubului H.C. Municipal Baia Mare, desi ar fi avut cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de mai multe persoane din conducerea clubului, care si-au insusit sume de bani din veniturile clubului sportiv.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.