Presedintele Senatului, Calin Popescu-Taricenau, a declarat marti ca premierul nu trebuia sa faca publice informatiile despre folosirea cartelelor prepay pentru actiuni teroriste si ca nu este oportuna schimbarea legilor referitoare la securitate nationala la finalul mandatului Parlamentului.

"Am luat nota cu surprindere de declaratia primului ministru referitoare la modul in care au fost utilizate unele cartele prepay si dupa aceea am vazut si comunicatul dat de SRI, care spune un lucru foarte clar, ca intr-adevar s-au folosit cartele prepay in zona Orientului Mijlociu, dar nu au date care sa confirme faptul ca ele au fost folosite de persoane care sunt teroristi sau care au legatura cu terorismul sau pur si simplu de romani care lucreaza in zona. (…) Daca SRI spune aceste lucruri, de unde are primul ministru informatii care se refera la faptul ca aceste cartele prepay au fost folosite de teroristi. Unul dintre colegi a intrebat daca are informatii si de la alte servicii decat cele romane. Sa ne spuna, ca SRI are alt punct de vedere", a declarat Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Tariceanu a mai spus ca i se pare ca SRI a raspuns "foarte corect" si nu s-a "hazardat" in a face aprecieri fara dovezi solide si ca premierul Dacian Ciolos ar fi trebuit sa nu faca publice informatiile pentru a nu afecta actiunile serviciilor de a depista utilizatorii de cartele prepay din Romania din Orientul Mijlociu, scrie MEDIAFAX.

"Daca n-ai informatii, nu vorbesti, decat daca iti doresti sa pui Romania intr-o postura care este singulara, eu n-am auzit vreo alta tara din Europa, oficialitati ale tarilor respective sa puna propria tara intr-o astfel de postura: Romania, furnizoare de cartele pentru actiuni teroriste", a mai spus presedintele Senatului.

In privinta legilor securitatii nationale, Tariceanu a spus ca este necesara o schimbare a acestora, sa fie puse "in acord cu realitatile actuale", insa considera ca un proiect atat de important nu poate fi pus in practica la finalul mandatului actualului Parlament.

"E bine ca legile fundamentale sa fie facute de un Parlament cu o legitimitate proaspata, nu pe final de mandat, dar este al doilea considerent. Primul considerent este legat de agenda care se articuleaza in jurul celor doua mari alegeri de anul acesta", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminica, la ProTV, ca ar fi fost folosite cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate in UE. Seful Executivului a revenit marti cu precizari, declarand ca intentia sa a fost de a genera o dezbatere publica despre legea cartelelor prepay si ca nu a dorit sa impuna vreo solutie, decizia apartinand Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.