ALDE vrea sa-l cheme, in Parlament, pe premierul Dacian Ciolos.  Decizia de a-l chema pe premier in Parlament revine Biroului permanent al Senatului care ar trebui sa discute solicitarea ALDE.

Premierul Dacian Ciolos este chemat in Parlament pentru a prezenta criteriile de desemnare a noilor prefecti, copresedintele formatiunii, Daniel Constantin, sustinand ca au fost numiti oamenii PNL si ca seful Executivului a declansat astfel o noua criza politica. "ALDE solicita prezenta lui Dacian Ciolos in Parlament pentru a ne prezenta care au fost criteriile in desemnarea noilor prefecti. Au promis prefecti tehnocrati, dar au numit in functii oameni ai PNL", a declarat copresedintele partidului, Daniel Constantin, potrivit unui comunicat de presa.

Constantin mai sustine ca premierul a declansat o noua criza politica prin schimbarea prefectilor si ca "este doar primul val al schimbarilor anuntate de catre Executiv".

El solicita explicatii pe tema criteriilor in procesul de selectie al noilor prefecti si afirma ca Guvernul "+pare ca simte pericolul unei motiuni de cenzura". "Sa ne aducem aminte ca nu mai departe de luna ianuarie, cei din PDL-PNL il somau pe domnul Ciolos sa schimbe toti prefectii, motivand ca acestia au fost numiti de Guvernul Ponta. Evident, prin somatiile publice repetate ale celor din PNL, acestia urmareau impunerea, chiar inainte de alegerile locale, a unor membri de partid sau persoane apropiate partidului prezidential. De asemenea, faptul ca la nici 24 de ore dupa ce a dovedit ca nu are nici cea mai mica sustinere politica in Parlament, actualul guvern pare ca simte pericolul unei motiuni de cenzura si decide sa le faca pe plac celor din PNL, prin numirea, in anumite judete, de prefecti cu simpatii politice", mai spus Daniel Constantin.

In sedinta de joi, Guvernul a decis schimbarea unor prefecti si inlocuirea acestora, in baza unor numiri prin detasare. Procesul de schimbare a prefectilor va continua, potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, care anuntase ca, la evaluarea activitatii celor in functie, se va tine cont de "capacitatea de reactie" a acestora, dar si de "dorinta lor de se implica sau nu politic in campania electorala". El mai preciza ca actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care raman vacante invocand timpul scurt avut la dispozitie de Cabinetul Ciolos, scrie MEDIAFAX.

Premierul a fost chemat in Senat, miercuri, tot la initiativa ALDE, respectiv a copresedintelui Calin Popescu Tariceanu, pentru a da explicatii in legatura cu actiunea ANAF in cazul grupului Intact.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.