Madalin Voicu a fost plasat sub control judiciar, de catre procurorii DNA, si are de platit o cautiune de 500.000 de lei, in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta si deturnare de fonduri, alaturi de deputatul Nicolae Paun, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Parlamentarul Madalin Voicu s-a prezentat joi dimineata la sediul DNA, dupa ce deputatii au respins miercuri solicitarea procurorilor privind retinerea si arestarea in cazul sau. Impotriva lui Voicu, procurorii au luat decizia de a-l plasa sub control judiciar si au stabilit o cautiune de 500.000 de lei, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Conform DNA, dosarul vizeaza nereguli in derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi", cu finantare din fonduri europene, care s-a derulat in perioada 2010-2013.

Din probele administrate a reiesit ca grupul-tinta al proiectului a fost "constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind participantii" si ca "in momentul semnarii contractului, deputatul Paun Nicolae a impus fiecarui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, sa vireze 5% sub forma de donatie organizatiei Asociatia Partida Romilor Pro Europa".

De asemenea, din probe a rezultat ca "majoritatea banilor destinati proiectului (77%) au fost folositi pentru plata salariilor angajatilor proiectului, costurile cu personalul angrenat in implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregatire organizate la doua hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente in Registrul grupului tinta format din 3.296 persoane".

Astfel, "s-a creat un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentand fonduri europene si 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), avand in vedere operatiunile ilicite derulate de conducerea Asociatiei Partida Romilor si de catre managementul proiectului".

De asemenea, DNA a vizat si proiectul cu finantare europeana "Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine", derulat in aceeasi perioada. "In perioada 2011-2015, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor", spune DNA.

Citeste si:
Sorin Oprescu: "Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că...
Sorin Oprescu, eliberat pe...

DNA sustine ca "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA precizeaza ca "Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor «Pro Europa», totalizand 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net".

Citeste si:
Mădălin Voicu este în doliu! Inima mamei sale a încetat să mai bată
Mădălin Voicu este în doliu!...

" Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", precizeaza DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.