Politica 2 Iunie 2022 10:05 de Clara Vacaru
Sorin Oprescu a fost eliberat din penitenciarul în care era închis din Grecia, după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro. El se află în libertatea până la următorul termen de judecată, dar nu are voie să părăsească Grecia.

Sorin Oprescu a ieșit din închisoare miercuri, 1 iunie, după ce a plătit cauțiunea de 5.000 de euro. El trebuie să locuiască la adresa specificată în documentele predate în cadrul procesului şi să nu părăsească Grecia.

Fostul edil al Capitalei se consideră nevinovat și a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, că speră să trăiască pentru a-și demonstra nevinovăția.

Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, a spus el.

Sorin Oprescu: Eu nu am fugit nicăieri. Tot procesul a fost o mascaradă

Cât despre faptul că a fost prins în Grecia, la patru zile după ce a fost condamnat și dat în urmărire, Sorin Oprescu susține că nu se pune problema ca el să fi fugit de autorități. El spune că vrea de mult timp să se stabilească în Grecia și că își depusese și actele pentru rezidența în această țară, unde vrea să își trăiască anii de pensie.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă. Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă? Am trăit cu speranța că poate întradevăr se dorește să se afle adevărul”, a mai spus el.

Sorin Oprescu, în vârstă de 70 de ani, este liber până la următorul termen de judecată, dar trebuie să se prezinte la poliție de două ori pe lună. El a fost condamnat, la 13 mai, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Decizia este definitivă.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.