Autoritățile de la Atena au decis ca fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, să nu fie extrădat din Grecia. Acesta va rămâne în continuare în libertate.

Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia

Instanța de la Atena a decis ca fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, să nu fie extrădat în România. În țară pe acesta îl așteaptă o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru corupție de către Curtea de Apel București. Acesta a fost acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

De asemenea, pe lângă sumene de bani, la perchezițiile care au avut loc atunci la locuința sa, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul edil nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor. Condamnarea este dublă față de cea primită de acesta în anul 2019, iar decizia instanței este definitivă.

La data de 25 aprilie, Sorin Oprescu a părăsit România prin Vama Giurgiu, spre Bulgaria. În acel moment, fostul primar nu avea nicio restricție de circulație. Sorin Oprescu a fost dat în urmărire internațională după ce poliția nu l-a găsit la domiciliu.

La mijlocul lunii mai, Sorin Oprescu a fost prins în Grecia în timp ce depunea o cerere de azil politic, potrivit Poliției Române într-un comunicat. El a fost reținut în Atena de poliția locală.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.