Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Remus Romulus Gutu, a fost exclus din PNL, dupa ce a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al PNL Arad, nemultumit ca s-ar afla pe pozitia 19 pe listele la CJ pentru locale.

Presedintele PNL Arad, Gheorghe Falca, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca Remus Romulus Gutu a fost exclus din partid miercuri seara.

"La solicitarea comisiei de integritate, s-a supus la vot excluderea domnului Gutu din partid pentru afirmatiile si pentru comportamentul dansului, in unanimitate s-a aprobat acest lucru, astfel ca incepand cu ziua de astazi (joi - n.r.) nu mai este membru de partid"
, a spus Falca.

Fiind fara sprijin politic, Remus Romulus Gutu ar trebui sa isi piarda si mandatul de la Consiliul Judetean, insa Gheorghe Falca a declarat ca este putin probabil ca PNL sa ceara Prefecturii retragerea mandatului, deoarece "pana se finalizeaza procedura de pierdere a mandatului, in realitate se pierde mandatul".

Remus Romulus Gutu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.

Luni, Remus Romulus Gutu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, anunta ca demisioneaza din functia de prim-vicepresedinte al organizatiei liberale, nemultumit ca s-ar afla pe pozitia 19 pe listele la CJ la locale.

"Atat timp cat la conducerea PNL Arad, condus de catre Gheorghe Falca, domneste teroarea si dictatura, mi-am dat demisia din functia de prim-vicepresedinte si raman simplu membru PNL, nefiind consultat in nicio decizie care s-a luat la nivelul conducerii PNL Arad. Motivul principal este faptul ca la discutiile avute odata cu ordonanta 55, am venit cu 40 de organizatii de la PPDD la PDL, cu sute de membrii, cu peste 50 de consilieri, cu viceprimarul Aradului, Catalin Titiriga, si mi s-a promis ca acesti oameni din teritoriu, fostii PPDD-isti, se vor regasi pe loc eligibil
la alegerile locale din 2016. Eu daca ma regasesc pe locul 19 pe lista (pentru Consiliul Judetean - n.r.) cum mai pot promite oamenilor ca ei se pot regasi pe liste. Listele sunt ocupate de fostii PDL-isti in mare parte si in mica masura de PNL", declara Remus Romulus Gutu.

Citeste si:
Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu, prins de DNA când...
Vicepreședintele CJ Suceava...

In replica, liderul Gheorghe Falca spunea ca pozitiile pe liste nu au fost inca stabilite.

Remus Romulus Gutu a fost lider al PPDD Arad, dar a trecut la PDL cu cea mai mare parte a organizatiilor si cu viceprimarul municipiului Arad, Catalin Titiriga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.