Senatorul Dan Sova a vrut sa demonteze, miercuri, in comisia juridica, acuzatiile care i se aduc in dosarul privind relatia juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, aratand ca acuzatia ca a distrus hardurilor calculatoarelor nu e reala intrucat email-urile nu se stocheaza pe hard ci pe server.

Potrivit unor surse parlamentare, in pledoaria pe care a sustinut-o in fata colegilor juristi, Dan Sova a vrut sa demonteze, personal, fara ajutor din partea avocatului sau, toate acuzatiile care i se aduc in dosarul de 1800 de pagini trimis de DNA Parlamentului si in care se cere retinerea si arestarea sa preventiva.

Sova le-a spus senatorilor ca nu putea antedata anumite procese-verbale, dand ca exemplu faptul ca un astfel de proces-verbal este depus deja in instanta, intr-un alt dosar, iar data emiterii sale este cea corecta. Astfel, spunea Sova, acuzatia procurorilor potrivit carora a depus la dosar acte false nu are nicio baza reala, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Sova a mai aratat ca nu avea de ce sa distruga hardurile calculatoarelor din firma de avocatura, pentru a distruge probe si corespondenta, pentru ca email-urile sunt stocate pe server. El le-a spus senatorilor ca, daca anchetatorii doreau sa recupereze aceasta corespondenta, o puteau gasi la cei care au primit respectivele email-uri.

Potrivit surselor citate, Sova le-a mai transmis celor din comisie ca firma de avocatura a schimbat calculatoarele cu mult timp inainte de inceperea anchetei procurorilor, si ca nu avea de unde sa stie ca va fi anchetat.

"Pentru ca am salvat complexurile Turceni si Rovinari, trebuia sa mi se ridice o statuie, nu sa fiu anchetat", ar fi spus Sova, potrivit surselor citate.

Comisia juridica a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, cererea DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

Procurorul sef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Citeste si:
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se va rejudeca de la zero, in urma...
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se...

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.