Comisia juridica a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, cererea DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc a declarat la finalul sedintei ca votul a fost unul favorabil cererii Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a senatorului Dan Sova, inregistrandu-se sase voturi pentru si cinci voturi impotriva.

"Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil in privinta solicitarii DNA", a mentionat Catalin Boboc, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele comisiei juridice a mentionat ca nici comisia si nici plenul nu fac arestari. "Asta nu inseamna ca va veni duba DNA in fata scarilor Senatului, ca sa aresteze pe cineva", a adaugat Boboc, precizand ca este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanta, iar instanta este singura care decide in privinta solicatarii Parchetului.

"Ma bucur ca aceasta a fost solutia comisiei, sper ca aceasta sa fie si solutia plenului, pentru ca, altfel, am bloca posibilitatea instantei de a nu aproba cererea de arestare", a mai declarat presedintele comisiei juridice.

El a mai spus ca Parlamentul exprima doar un punct de vedere.

"Nu as vrea sa mai rostogolim aceasta idee ca Parlamentul, sau blocheaza, sau incuviinteaza ceva", a adaugat senatorul liberal, precizand ca "procedura privind arestarea preventiva a lui Dan Sova poate continua, iar acest lucru nu inseamna ca Sova este vinovat, nici ca trebuie sau nu sa fie arestat, ci ca procedura masurii preventive poate continua".

Catalin Boboc a mai aratat ca nu poate anticipa ce se va intampla la plen, pentru ca "fiecare coleg va vota cum considera", si a tinut sa mentioneze ca toti senatorii pot sa studieze dosarul, pana cand raportul va fi introdus la plen.

Intrebat daca il considera vinovat sau nevinovat, Boboc a raspuns: "Eu cred ca domnul Sova are toate sansele, in fata instantei, singura in masura sa aprobe sau sa respinga cererea procurorilor, sa primeasca o solutie favorabila dumnealui".

Dan Sova: Am spus numai adevarul

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, miercuri, dupa audierea in comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii, si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca "a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel".
Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

"Va spun o singura propozitie. In fata comisiei, am spus numai adevarul. In fata plenului, voi spune numai adevarul", a spus Sova, la iesirea din comisia juridica.

El a adaugat ca va face declaratii numai in fata comisiei si in plen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.