Proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala vor fi transmise Parlamentului de cate Guvern cel tarziu pe 25 martie, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatere in regim de urgenta imediat dupa Paste, astfel incat documentele sa intre la Camera Deputatilor pana la finele lunii aprilie, a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta, dupa Biroul Permanent National al PSD.

El a precizat ca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca va constata ca PNL va bloca adoptarea celor doua acte pe motive procedurale.

"Voi solicita Senatului procedura de urgenta, astfel incat Codul Fiscal sa poata fi discutat in comisii si in plen imediat dupa Paste, iar la finele lunii aprilie poate ajunge in Camera Deputatilor. Daca voi constata ca, prin masuri procedurale, PNL va bloca adoptarea Codului Fiscal - nu pe probleme de fond, ci pe procedura - atunci voi lua in cacul angajarea raspunderii Guvernului in luna iunie pentru cele doua Coduri", a sus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a reconfirmat ca va transmite demisia lui Valcov catre Presedintie imediat dupa adoptarea de catre Guvern a celor doua coduri, sustinand ca, daca ar numi acum un alt ministru, ar trebui reluata procedura de avizare, ceea ce ar intarzia intregul proces cu mai mult de o luna.

"Cele doua proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. Daca se schimba ministrul, trebuie sa reluam circuitul de avizare, ceea ce inseamna inca o luna-o luna si jumatate. Voi transmite demisia lui Valcov catre presedinte imediat ce in sedinta de guvern aprobam cele doua proiecte", a aratat Ponta.

Citeste si: Darius Valcov a DEMISIONAT: E un gest cat se poate de normal


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.